20/05/2009

The Knife of Never Letting Go

Patrick Nessin The Knife of Never Letting Go osoittautui kirjaksi, johon oli helppo uppoutua sellaisinakin hetkinä kun ei olisi ikinä voinut kuvitellakaan uppoutuvansa kirjaan.

Siispä suorastaan ahmin sitä yön pimeinä tunteina ja aamuväsyksissä parvekkeella aamukahvilla.

Kirja alkoi hauskasti - lähes kaikki odotukset, joita kirjasta teki, käännettiin jollain lailla päälaelleen. Tuntui, että kirjailija ei selittänyt kauheasti, vaan tarinaan liittyvät tärkeät taustatiedot annettiin kun oli tarpeellista. Siksipä en viitsi juonesta selittää kauheasti; sen verran vain, että kirjassa ihmisillä oli kumma vaiva - kaikki kuulivat kaikkien miesten ajatukset. Miesten, vaan ei naisten.

Kirja loppui kuitenkin niin käsittämättömään cliffhangeriin, ettei oikein tiennyt, miten siihen olisi pitänyt suhtautua. Kiukustuako? Oliko koko tähän asti kuljettu matka sittenkin turha? Ärsytti niin, että piti heti tilata seuraava osa.

4 comments:

Helinä Laajalahti said...

Kuulostaa jännältä, se että kuulee kaikkien miesten ajatukset vaan ei naisten. Voisi joskus tulla tarpeeseen tuollainen kyky ;-)

Onko monta kirjaa tuossa sarjassa vai jatkuuko vielä? Jos eka jäi cliffhangeriin niin kuinkahan pitkä addiktiojakso on odotettavissa jos tuohon lähtee mukaan?

Liina said...

no, lue se kirja - kaikista ei vissiin olisi ihan niin hauskaa :D

mulla on sellanen käsitys, että olisi vain 2 kirjan sarja, mutta se käsitys ei perustu mihinkään tiedon kaltaiseenkaan. voi olla, että tiedossa on ... huoh ... trilogia.

Siina said...

Minä näin tänään töissä tämän kirjan ja heti ajattelin, että menenpä Sivukirjastoon katsomaan, kun siellähän tämä tietysti on, että onko mistään kotoisin.

Ja sitten minä luin kaikki sun Ness-arviot ja varasin tämän.

Liina said...

Onpa jotenkin ihanaa, että voit ajatella, että Sivukirjastosta tämä toki löytyy! Voi että. Olen jossain ehkä onnistunut. Paitsi jos et pidäkään tästä :)