03/06/2012

Twilight Robbery

Ensimmäinen lukemani Frances Hardingen kirja oli minusta kaikkea muuta kuin kiva kokemus, jos kohta Fly by Nightia kovasti kehuttiin siellä täällä, täällä siellä. Päähenkilö Mosca Myella meni yksinkertaisesti ihan liian huonosti - olisin toivonut vähän valonpilkahduksia johonkin.


Twilight Robbery alkoi kuten edeltäjänsä: Mosca Mye seisoo sateessa, lentää puskaan, jossa on piikkejä ja hukkaa kenkänsä mutaan. Mutaa on ihan hirveästi, eikä edes hanhi Saracen onnistu piristämään lukijaa.

Sitten kuitenkin käy niin, että Mosca matkakumppaneidensa kanssa päätyy hieman kummalliseen kaupunkiin, jossa tiettyinä kellonaikoina syntyneet saavat luvan elää vain öisin; muina aikoina syntyneet saavat elää päivisin. Ja eikös vain pormestarin rakastettua ottotytärtä olla kaappaamassa yön puolelle, ja Mosca sekaantuu juoneen tytön pelastamiseksi.

Tässä välissä tapahtui jotain. Hanhi oli riemastuttava, mutta lisäksi mudan määrän väheneminen ja ihmiset, jotka osasivat olla kilttejä myös huonot kortit elämässään saaneelle Mosca-tytölle antoivat tarinalle tilaa kasvaa melko vetäväksi seikkailuksi. Ei ollut temppu eikä mikään hotkaista kirja onnellisena loppuun.

No comments: