26/09/2012

World War Z

Terkkuja vaan täältä sairastuvalta. Potilaana olen sekä minä että tietokone, jonka mielestä on ihan ookoo olla toimintakykyinen kahtena päivänä seitsemästä.

Zombiasiaan. Vaikka zombit kiinnostavatkin Sivukirjastossa tasolla "viittä vaille pakkomielle", olin sujuvasti sivuuttanut Max Brooksin tuotokset aiheesta. Ehkä siksi, että miehellä oli Brooksin zombiapokalypsikalenteri työpaikalla, ulottumattomissani, mikä suututti tietenkin. Sitten Artsi luki World War Z:n ja totta kai minä perässä. Lopulta lähinnä siksi, että Max Brooks on ilmeisesti maailmankaikkeuden ehkä parhaan elokuvan, Blazing Saddlesin, ohjanneen Mel Brooksin poika. Varmasti on huonompiakin syitä lukea kirja.


World War Z ei minusta ollut yhtä kiinnostava kuin Blazing Saddles, mutta se ei vielä sano paljon. WWZ kertoo zombiapokalypsista lähinnä zombisodan ajalta ja sen jälkeen, ja periaatteessa, periaatteessa, kaiken pitäisi olla kunnossa ja kiinnostavaa, mutta silti. Teksti oli jotenkin turhankin kuivakkaa, ja vaikka sille on tietysti syynsä - kirja on olevinaan virallinen raportti - kuka nyt oikeasti haluaa lukea virallisia raportteja työmatkalla? Vaikka kuinka käsittelisivätkin zombisotaa. Lisäksi opus oli jotenkin aika jenkkikeskeinen, mikä ehkä ihan semisti riipi - ymmärrän kyllä senkin (jonkun suomalaisen käsissä teoksesta olisi varmaan tullut "Zombit ja Suomen talvisota") mutten silti välttämättä aina jaksaisi.

Pitää varmaan pian lukea Mira Grantia, jospa se saisi rakkauteni zombigenreen taas roihahtamaan metsäpalon asteelle.

Edit. Kommentit suljettu spämmitulvan vuoksi.

3 comments:

Raija / Taikakirjaimet said...

Toivottavasti olo paranee pian, molemmilla.

Pitäisi varmaan päättää milloin pidän seuraavan zombbi/vamppy/wulffi -kuukauden, jolloin tämäkin kirja olisi lukulistallani. Jenkkikeskeisyys-sana vain hieman hieman himmensi intoa tarttua kirjaan. Haluan kuitenkin lukea sen, ennen kuin Brad Pitt päästetään valkokankaalla vapaaksi.

Artsi said...

Itselle tuo Z oli ihka ensimmäinen zombie-kirja ja tuli ostettua hetken mielijohteesta. Kirja on kyllä osittain ärsyttävästi rakennettu kun henkilöitä ja tapahtumia on kaziljoona. Audiokirjana Z olisi varmasti mielyttävä kokemus kun katsoo esim. sen castingia (=tolkuton määrä hollywood-tähtiä > http://en.wikipedia.org/wiki/World_War_Z).

Lue ihmeessä Raija kirja ennen elokuvaa, jos siis elokuva joskus tulee..

Liina said...

Raija, kiitos! Voisipa tietokoneellekin antaa antibiootteja.

Voi muuten olla, että mä oon jotenkin erityisen allerginen jenkkikeskeisyydelle eikä se susta ole yhtä rasittava?

Ja multa on mennyt leffa-asia kokonaan ohi, mitähän tästä nyt pitäisi ajatella. Hmm.

Artsi, ensimmäinen? Vau. Toi äänikirja olisikin voinut olla mainio ... vaikka, ööö, noista tähdistä tunnistin vain Henry Rollinsin. Menenkin tästä.