07/10/2009

Kindle2

Minulla ja e-kirjoilla on pitkä historia. Aluksi inhosin niitä, sillä ne nähdäkseni muodostivat vakavan uhan paperiselle kirjalle - ja paperinen kirja on minulle esineenä rakastettava. (Joku voisi sanoa, että pakkomielteen kohde, mutta jätämme tämän jonkun huomiotta.)

Amazon Kindlen tultua jenkkilevitykseen aloin kuitenkin varovaisesti lämmetä ajatukselle siitä, että kaikki lukemani kirjat eivät olisikaan ns. kuollut puu -painoksia. Lämpötila nousi entisestään, kun ymmärsin, että Kindlelle saisi bitteinä myös joitakin kirjoja joiden fyysisten kappaleiden painos on loppunut aikoja sitten. Ja täysin kuumana kävin, kun ymmärsin, etten eurooppalaisena voi hankkia Kindleä.

Vaan nyt sitä saa!

Omani tilasin tänään noin 30 minuuttia sen jälkeen, kun olin TechCrunchista lukenut uudesta internatsunaali-versiosta. Tätä on odotettu. Paperikirjaa rakastan yhä kuin hullu puuroa, mutta rakkauteni on rajaton. Siitä riittää myös Kindlelle.

Sivukirjastossa käytiin siis aamutuimaan nopea neuvottelu siitä, kannattaako sähköiseen kirjaan sijoittaa:

Mies Sivukirjastossa: ja sä oisit valmis heittämään hyvästit kirjoille, ja ostamaan ne bitteinä?
Liina: ainakin 65% niistä :D ... ainakin.
MS: eli ei enää liperö-lohikäärmeksiä ja urk-velhoja pokkareita?
L: nii. mutta ehkä joskus joitakin hyväksi havaittuja kovakantisia.
MS: laitetaanko tilaukseen?

Nyt K2 on siis ennakkotilattu ja näillä näkymin matkaa kohti Suomea 19.10. Enkä tosiaankaan halua kuulla mitään WLANin puutteesta, sillä vähänkö minua ei kiinnosta :D Mikä ihana päivä!

Jatkossa parhaat kirjat ostetaan paperilla, ja liperö-lohikäärmes -pokkarit ja out-of-print-kirjat tulevat suoraan Kindlelle. Genret tuskin muuttuvat; parhaisiin kirjoihin tulee luultavasti kuulumaan lähinnä hyvää scifiä ja fantasiaa. Ja kaikesta raportoidaan tänne. Luitte eli ette.

Kindle-kokemuksesta kertonen täälläkin, sillä muutama kaveri on osoittanut aiheeseen jo kiinnostusta.

6 comments:

kew said...

Paljonko sellainen kustantaa?

Voin kuvitella että mies on innokas, koska keksintö takaa sen ettei teillä viiden vuoden päästä asuta talossa jossa liikutaan kirjojen väliin jäävissä käytävissä.

Miten paljon e-kirjat maksaa?

Liina said...

kaikkine ylläriveroineen se oli noin 250 €. kirjat on kympin paikkeilla tai alle; ilmeisesti Suomiversiossa ikävästi vähän kalliimpia (mutta silti halvempia kuin Suomesta pokkarina ostettuna, useimmiten.)

kirjakäytävät <3
joo, olen valmis odottamaan niitä käytäviä kymmenenkin vuotta :)

Paivi said...

Tuo kyllä vaikuttaa kiinnostavalta ja innolla odotan sun kommentteja sitten varsinaisessa käytössä!

Liina said...

hii, tuskin maltan odottaa, että saan sen käyttöön :D toivottavasti kaikki menee hyvin eikä Amazon nyt ryssi tätä mitenkään :)

nyt ei vaan voi hetkeen ostaa kirjoja (paitsi ehkä niitä laadukkaita kovakantisia...)

Maija P. said...

Onnea hienon ostoksen johdosta!

Minäkin hehkutin aikanaan vain ja ainoastaan paperisten kirjojen puolesta, mutta olisikohan se ollut viime vuonna kun päätin lukea elämäni ensimmäisen e-kirjan. En muista oliko ostoksen syynä se, että kirjaa ei saanut enää fyysisenä kappaleena, vai oliko se alunperinkin julkaistu vain e-kirjana. Kokemus oli ihan positiivinen, vaikka lukeminen sitoikin tähän tietokoneen ääreen joksikin aikaa. Sen jälkeen olen aina silloin tällöin ostellut e-kirjoja ja lukenut niitä tietokoneen ruudulta.

Liina said...

kiitos! meinaan hyperventiloida aina, kun ajattelen asiaa :D

mä latasin jokin aikaa sitten noksun puhelimelle mobireader-ohjelman ja menin niin pitkälle, että ostin sille kirjan (Laurell K. Hamiltonin Kiss of Shadows) - ja kiukulla luinkin sitä aina metromatkoilla. vaan kesken jäi, syystä tai toisesta, vaikka lukukokemus sinällään oli yllättävän hyvä. (siis kännykältälukukokemus, Hamilton ei juuri yllättänyt.)

koneelta en ole toistaiseksi jaksanut mitään lukea, vaikka jotain pdf-kirjoja olenkin toivorikkaasti lataillut...