30/11/2009

Robert Holdstock

Fantasiakirjailija Robert Holdstock on kuollut, kertoi Neil Gaiman blogissaan. (Alkuperäinen ilmoitus robertholdstock.com-saitilla.)

Surullinen uutinen. Holdstockin kirjat ovat tuttuja varmaan ainakin monelle minun ikäiselleni scifin ja fantasian ystävälle. (Lähikirjastossa ei yleensä ollut muuta tarjolla Tolkienin ja Le Guinin lisäksi ... ainakaan suomeksi.) Itselleni Alkumetsä jatko-osineen oli hieno ja silmiä avaava kokemus - ennen sitä en tiennyt, että fantasiakirjallisuus voi olla vaikka minkälaista - jos kohta teini-ikäisenä en ihan täysin ymmärtänytkään niiden hienouden päälle.

Uusintakierros on varmaan mahdutettava aikatauluun. Osanottoni kaikille kaipaamaan jääville.

4 comments:

Artsi said...

Damn, Holdstock oli ainakin meikäläiselle se kirjailija fantasioillaan joka kolahti kunnolla Alkumetsällään sitten Tolkienin.

Liina said...

joo, oon itekin aika surullinen.

alkumetsä oli tosi hieno ja muutti takuulla suhdettani metsään.

Maija said...

1) Holdstockista. Kun tämä postaus ilmestyi FB:ni news feediin, olin juuri, ehkä edellisenä viikonloppuna, saanut jostain mieleeni Holdstockin ja kirjojensa täysin omalaatuisen tunnelman joka tuntuu mielessä jotenkin (painostavana?) yli 10 vuotta sen jälkeenkin, kun niitä luin. Olin myös kirjoittanut kalenterini loppuun, jossa on "joululomalla:" -lista, että "lue holdstockia." Se tuntuu erittäin sopivalta nyt.

2) Kävin juuri läpi postauksiasi ja nyt mulla on lista, joka kädessä marssin huomenna Akateemiseen ostamaan veljelleni joululahjaa. Kiitos jo etukäteen, meidän molempien puolesta :D

Liina said...

Maija, mahtista :D arvelin, että sinä jos kuka kyllä ymmärrät Holdstockin päälle.

ja toivottavasti joku kirjoista edes löytyi Aksusta :P kiva jos tästä on ollut iloa :D