10/03/2013

The Killing Moon

N. K. Jemisiniin on pitänyt tutustumani jo pidempään; hän on rymistellyt eeppisen fantasian kentälle ovenkarmit kaulassa, ja sehän on ihan hyvä juttu.


Tämä The Killing Moon sijoittuu sellaiseen egyptihenkiseen miljööseen, oikein on hyvä miljöö, siitä täydet pisteet. Juoni puolestaan ei aivan vakuuttanut, siinä oli noituutta harjoittavia pappeja ja vakoilua ja sekopää hallitsija ja sodan uhkaa, että periaatteessa kaikkea löytyi, mutta jotenkin jäi vähän tavanomainen olo kuitenkin.

Sujuva kirja kuitenkin, ei ollenkaan huono. Ja sanoinko jo, että hyvä miljöö?

Asiasta toiseen; on maaliskuu, joka on varmaan sinänsä ihan kelvollinen kuu viime vuoden parhaat -listalle - ei ehkä ihan yhtä hyvä kuin helmikuu olisi ollut, eikä siinä ole sellaista joulukuista rentoutta saamattomuutta, mutta toimiva silti. Mutten millään jaksaisi. Kiinnostaako sellainen edes ketään? (Piilotin kysymyksen ihan tarkoituksella tänne asiaan liittymättömän postauksen loppupuolelle voidakseni käyttää innottomien vastausten tulvan puutetta syynä olla listaamatta mitään.)

5 comments:

Raija / Taikakirjaimet said...

Hyvä miljöö, selvä. Ehkä jätän kuiten väliin.

Maaliskuu on erinomainen kuu viime vuoden parhaiden listaukselle. Listat on kivoja. Ainahan voit ensi vuonna tosin tehdä kahden vuoden listan, jos nyt ei innosta.

Minä olen käynyt taas kaikkea viime vuotista läpi, kun piti äänestää Hugoja. Jospa jokin teos menisi nyt läpikin.

Lukutoukka said...

Listat ovat minustakin kivoja, mutta eivät mitenkään pakollisia. Ei paineita...

Liina said...

Noh, kiusallista, luitte koko postauksen. En silti ota paineita.

Raija, tämä ei ehkä ollut tosiaan se kirja, jonka lukematta jättämistä eniten katuu. Vaikka ei se varmasti ole myöskään se kirja, jonka lukemista eniten katuu.

Mikko A. Tapiola said...

Torjuakseni innottomien vastausten tulvan puutetta, ehdotan minäkin, että teet listan.

Liina said...

Okei, okei, lista on jo tekeillä. Nyt siitä pitäisi vielä tehdä (muillekin kuin minulle) ymmärrettävä versio.

:D Kiitos tsempistä.