29/12/2015

Touch

Claire Northin Touch oli pätevä spekulatiivinen trilleri, jota voin epäröimättä suositella pätevien spekulatiivisten trillerien ystäville.


Kepler elää toisten kehoissa. Hän voi siirtyä kehen tahansa, kunhan hän koskettaa. Toisten kehoissa eläessään hän pyrkii toimimaan ihan kohtuullisen siedettävästi: osa vanhoista kehoista on suhtautunut hommaan kuin bisnesdiiliin. Osa ei.

Eikä etenkään osa niistä, joiden kehoja pitkin Kepler pakenee murhayritystä.

Kirjassa pidetään koko ajan melkoisen tiukka vauhti, ja se toimii - opuksen ahmaisee sekunneissa. Kiinnostavampia kuin vauhti ovat silti Keplerin - ja kollegoiden - kohtaamat moraaliset kysymykset, jos kohta moni heistä (kuten moni meistäkin tekisi) - sivuuttaa moiset trivialiteetit varsin ikävinä. Kiinnostavaa on myös se, miten Kepler kehonsa näkee, ja kuka rakastaa ketä kun kehon kiintopistettä ei ole.

3 comments:

Linnea / kujerruksia said...

Ihanaa, alkaa uusi kirjavuosi ja voin taas varailla kaikkea ihmeellistä kirjastosta. Varaan tämän, kuulostaa mahtavalta!

Liina said...

Onko sulla joku vuosittainen varauskiintiö kirjastoon? Kauheaa!

Siinä tapauksessa älä varaa tätä vaan Afterparty, josta voit lukea parin päivän päästä.

Nyt menen toipumaan tästä kiintiöasiasta.

Linnea / kujerruksia said...

No ei sentään Liina! Mutta mulla oli sellainen hieno kuvitelma tässä loppuvuodesta, että luen _vain_ näitä lukuhaasteeseen haalimiani kirjoja jotta saan sen suoritettua ja silloin en ehtisi lukea varauksia. Mutta tuun sitten kurkkaamaan kans että mikä se Afterparty on, Touchin varasin jo. Kaipaan jotain ihan muuta näiden janeausteneiden ja maryshelleyden ja artopaasilinnojen jälkeen.