09/01/2010

The Quiet War

Hiljaista on, Liinan muistissa. Luin jossain välissä viime vuonna Paul McAuleyn kirjan The Quiet War, pidin siitä ilmeisestikin kolmen tähden verran ja juuri muita muistijälkiä ei sitten jäänytkään.

Yritetään kuitenkin.
TQW kertoo ihmiskunnasta, joka on asuttanut lähiplaneettoja ja niiden kuita Maassa sattuneen laajamittaisen ympäristökatastrofin jälkeen. Kolonisoidut kuut ja Maa ajautuvat kuitenkin konfliktiin ... ja alkaa sota. Eräänlaisena päähenkilönä kirjassa on Macy Minnot, joka on osa diplomaattista retkuetta Maasta jollekin näistä planeetoista tai kuista (te toivottavasti muistatte, mitä sanoin muistijälkien puutteesta tuossa pari riviä ylempänä) mutta joutuukin vaikeuksiin oman delegaationsa kanssa.

Sanoin "eräänlaisena päähenkilönä" siksi, että TQW tuntui nimenomaan kuvaavan tapahtumia henkilöiden kautta; ainakaan itse en jaksanut juuri kiinnostua kenenkään kirjan henkilön kohtalosta sen enempää.

Tiedän, että on kansanosa, joka arvosti TQW:ia kovasti - jos heitä on uskominen, kyseessä on mestariteos kovaa, visionääristä scifiä. Ehkä. Omalta osaltani muistijälkien puute puhukoon puolestaan.

No comments: