29/11/2011

Kindlen upgrade

...tapahtui ihan itsekseen vain. Ostin taannoin Kindlen, joka oli täsmälleen ensimmäisiä Suomeen myytäviä laitteita, ja olin hommasta pähkinöinä - huolimatta siitä, että tänne kehitysmaahamme ei myyty laitteita, joissa olisi ollut toimiva verkkoyhteys. Ei edes WLAN-yhteyttä.

Koska koko ajan verkkoa etsivä Kindle kulutti akkua kuin allekirjoittanut joululauluja lokakuussa (rutkasti enemmän kuin muiden mielestä olisi tarpeen), käänsin verkkoyhteyden pois päältä ja unohdin koko jutun.

Nyt on kuitenkin tapahtunut jotain - ehkä uusi versio, ehkä maamme on päästetty pannasta, tai jotain muuta, mutta kun Brittein saarilta palattuamme avasin Kindlen, havaitsin, että olin unohtanut siihen verkon päälle - olin kokeillut Kindle Storea Londoon hotellihuoneessa innoissani Kindlellä toimivasta verkosta (ostin hienolla nimellä varustetun kirjan, Mall of Cthulhu. Odotan sanoinkuvaamatonta lukuelämystä) - ja signaali löytyi ihan täältä Suomestakin käsin.

Ihan kuin olisin saanut uuden laitteen. Oi onnea!

8 comments:

Lukutoukka said...

Mikä Kindlen versio sinulla on? Oletko muuten ollut siihen tyytyväinen? Hyvää/Huonoa? Harkitsen ostavani itselleni Kindlen joululahjaksi, ja olisin kiitollinen mielipiteistäsi.

Liina said...

Pienen tutkiskelun jälkeen selvisi, että mun Kindle on virallisesti Kindle 2nd generation, joka tuli myyntiin muistaakseni 2009, eli kohtuullisen vanhahan tuo jo alkaa olla.

Itse tykkään Kindlestä kovasti - sillä on mukava lukea, näyttö on hyvinkin kirjan kaltainen (jopa siinä määrin, että taustavaloa siinä ei tietenkään ole.) Luen itse kirjoja myös Kindle-applikaatiolla puhelimessa ja nyt kun verkko toimii, hauskaa on se, että kummallakin laitteella voi jatkaa siitä, mihin viimeksi (laitteesta riippumatta) jäi.

En ole oikein kärryillä siitä, millaisia uusia Kindlejä on - äkkivilkaisulla näyttää siltä, että markkinoilla on myös kosketusnäytöllinen malli, jollaisen varmaan nyttemmin ottaisin itse, koska en tee näppiksellä juuri mitään ja jos nyt jostain pitää valittaa niin siitä, että a) kaikkien näppäinten vaste on tosi huono (myös sivunkääntönäppäinten) (tällaisten asioiden miettiminen on vähän ammattitauti mulle) ja b) kosketusnäyttöä jotenkin olettaa.

Jos kauppaisivat Suomeen (tai mihinkään Eurooppaan), juuri myyntiin tullut Kindle Fire olisi ehkä mun valinta. Kun se ei ole mahdollinen, ottaisin sen kosketusnäytöllisen.

Olikohan tästä nyt mitään apua? Kysy jos joku ihan spesifi asia jäi mietityttämään. Ja jos ostat tällaisen joululahjan - suosittelen kyllä - osta samalla suojakuoret.

Mikko said...

Sanoit "jos kauppaisivat Suomeen / eurooppaan" - onko jotain teknistä tai muuta syytä miksei tuota kannata tuoda itse jenkeistä tai pyytää jotakuta tuomaan sellainen? Tuollainen touch-malli $139 ei välttämättä olisi paha. Kiitokset!

Liina said...

Touch-malleja voivat myydäkin Suomeen, Fireä eivät myy.

Käytännössä jälkimmäisen myymättömyyteen on jokin tekninen/lakitekninen seikka, muistaakseni Firen selain cachettaa vierailuhistoriaa palvelimille nopeamman selailun varmistamiseksi, mutta EU:n kansalaisten selailuhistoriaa ei saa cachettaa jenkkipalvelimille TAI JOTAIN :D En muista ihan tarkasti.

No mutta kuitenkin, miksei sitten voisi hankkia Kindleä Jenkeistä by proxy - en ole ottanut selvää, koska en ole jaksanut. Minusta on mukavampaa hoitaa hommat ilman ylimääräisiä kikkakakkosia.

Epäilen kuitenkin, että ongelmia voi ilmaantua sisällön hankinnassa: ensinnäkin Kindle pitää rekisteröidä omalle Amazon-tilille, ja jos Kindle Fireä ei myydä Eurooppaan, sitä ei ehkä voi myöskään rekisteröidä Euroopassa asuvalle Amazon-asiakkaalle. Ja jos ei voi, sille ei voi myöskään ostaa sisältöä. Tai ehkä sille ei muutenkaan voi ostaa sisältöä jos laskutusosoite sijaitsee EU:n alueella. Ja jos laitteelle ei saa sisältöä, se on ainakin minun kannaltani hyödytön.

On varmaan jotain temppuja, joilla Amazonin voi saada uskomaan, että laskutusosoite sijaitsee Jenkeissä, mutta kuten sanottua, en viitsisi itse yrittää. Luultavasti Amazon yrittää saada Firen myyntiin Eurooppaan jollain aikavälillä kuitenkin.

Jos nyt joku tietää asiasta jotain, otan mielelläni infoa itsekin vastaan - vaikka kohdallani mahdollisuudet tuotattaa Fire Yhdysvalloista ovat aika pienet, kun entiset kollegatkaan eivät enää ramppaa rapakon takana entiseen malliin.

Lukutoukka said...

Jihuu, tänään se tuli! Nyt pitäisi vain malttaa paketoida joulupakettiin tuliterä Kindleni, jolle ehdin jo ladata pari kirjaa. Vielä 8 yötä jouluun...

Liina said...

Jee! :D

Mutta siis meinaat oikeasti odottaa? Mikä luonteenlujuus, nostan hattua!

Mikko said...

Anoppi toi lomamatkalla amerikoista sikäläiseen hotelliin tilaamani Kindle Touchin. Näyttäisi pelittävän vallan mainiosti täällä Suomessa, ja laite ylipäätään tuntuu oikein hyvältä yhden illan tutustumisen perusteella. Myöskään sikäläinen hinta $99 ei päätä huimannut. Meita eurooppalaisia kyllä kohdellaan aika kaltoin sekä valikoiman että hintojen puolesta.

Liina said...

ohhoh, irtosipa edukkaasti! tuolla hinnalla uskaltaa jo vähän testaillakin :) nauti Kindlestä!