23/12/2012

The God's War (ja viisisataa kirjajorinaa)

Kameron Hurleyn The God's War kertoo planeetasta, jolla on sodittu jo parituhatta vuotta tai sinnepäin. Kuka niitä sotavuosia laskemaan.


Planeetalla käydään siis uskonsotaa jonkin pienen teologisen erimielisyyden vuoksi. Nuoret miehet ja vanhemmatkin miehet järjestään kuolevat rintamalla ja yhteiskunta on naisten. Yksi näistä naisista on palkkionmetsästäjä Nyx, joka saa duunia itse kuningattarelta. Nyx kasaa sakkinsa ja lähtee metsästämään harvinaisuutta: toiselta planeetalta saapunutta naista, joka on tehnyt katoamistempun.

Nyxin sakkiin kuuluu myös Rhys, rintamakarkuri, jota kohtaa Nyxillä on selvästi herkkiä tunteita. Vaikeaa on kuitenkin, kun Rhysin mielestä Nyx on inha vääräuskoinen, alkoholisti ja öykkäri (vääräuskoisuuteen en ota kantaa, muutoin Rhys on oikeassa) ja Nyx puolestaan ei voi myöntää itselleenkään, että herkkä ja uskonnollinen Rhys olisi joku, johon voisi rakastua.

Hurleyn vahvuudet ovat maailman rakentamisessa, eivät juonen. Juoni oli minusta tylsä ja hieman kaavamainen. Maailma sen sijaan oli oikeasti aika vinkeä, siitä olisin mielelläni ymmärtänyt enemmänkin. Hahmoista yksikään ei ollut minusta kovin sympaattinen, mutta ehkä ei ollut tarkoituskaan. Sukupuolirooleilla leikittely toimii puolestaan aika hyvin.

TGW aloittaa sarjan, jonka toisen osan luen, jos käy kuten Grailin kanssa - luultavasti en muuten.

Edit. Herra isä, tämä oli Sivukirjaston viidessadas postaus! Viidessadas! En tiedä, onko tämä hyvä vai huono asia. Katsotaan tonnin kohdalla.

7 comments:

Booksy said...

Onnea Liina! Viisisatasesta sopii olla pikkuisen ylpeä.
:-)

Katinka said...

Tämä jäi minulta kesken tuossa syksyllä, en tainnut edes hirveän pitkälle tätä jaksaa..

Onnea viissatasesta :)

Linnea / kujerruksia said...

Hieno luku on 500, onnea kovasti!

Raija / Taikakirjaimet said...

500 kertaa onnea!

Villis / Villasukka kirjahyllyssä said...

Onnea viidestä sadasta! Lisää odotellessa :)

Artsi said...

Sitä paranormaalia eroottis-romanttista kirjallisuutta odottellessa, tunnustusta luvassa joten paas liikkuen blogini suuntaan.

Liina said...

Kiitos, te ihanat! Onhan tämä melkoinen etappi. Ja anteeksi, kun kommentointi on viivästynyt, olen lomaillut (sairaalan päivystyksessä, reporankana yskässä, mitä näitä nyt on.)

Katinka, minä paahdoin sitkeästi loppuun asti :) Maailmanrakennuksesta diggasin kovin.

Artsi, sitä sopii odottaa! Mutta iso iso kiitos tunnustuksesta!