04/11/2013

Aseenkantajan kunnia

J. S. Meresmaan Aseenkantajan kunnia otti ja herätti kiinnostukseni, joten ostin sen Elisa Kirjasta.


Tähän väliin sellainen antimainos, että voi herran tähden miten voin vihata Elisa Kirjaa ja sen typeriä maksusysteemejä. Voisin kirjoittaa aiheesta ylioppilasaineen, ja lähestulkoon kirjoitinkin, mutta J. S. Meresmaa ei ansaitse moista kaappausta, kun kirjasta piti puhua.

Siis Aseenkantajan kunnia - joka ei vaikuta niinkään kirjalta kuin ensimmäiseltä luvulta johonkin, joka voisi paisua valtaviin mittasuhteisiin. Ja hyvä niin. Vaivuin jo uneksimaan sitä, miten sähkökirja voisi muuttaa kirjallisuutta: pois romaanimuodon pakollisuudesta! Novellin ja episodityyppisen romaanin paluu on tosiasia! Jossain, missä maksaminen on helppoa!

Erm, ihan vakavasti siis: kirjassa aseenkantaja Konno saa lenkkaria ritari Jehremiltä. Tästä epäoikeudenmukaisesta tapahtumasta kehkeytyy melkoinen soppa, kun Jehremin viholliset saavat kättä pidempää juonittelupuuhiinsa. Konnon puolestaan pitää kerätä itsensä ja itsetuntonsa palaset.

Pidin Aseenkantajan kunniasta kovasti: juoni vetää ja teksti on sujuvaa. Niin kovasti, että ostanen seuraavankin osan. Mieluummin tosin jostain muualta.

5 comments:

Elegia said...

Minuakin tämä kiinnostaa ja olin jos sitä ostamassa, mutta valitettavasti koko homma kaatui Elisan "palvelun" mahdottomuuteen. Ehkä rohkaistun kokeilemaan sitä vielä jossain vaiheessa uudelleen.

Minua myös kiehtoo tuo ajatus ns. episodityyppisestä kirjasta. Tulee mieleen "kirjallinen tv-sarja". Vähän pöljä esimerkki, mutta ehkä siitä voi ymmärtää, mitä tarkoitan. :)

Artsi said...

Itse taas juuri iloitsin Kindlen ja Amazonin kirjahintoja: Joe Scalzin Old Man's War vain 6 ameriikan taalaa. Amazonilla on muutenkin siedettävät hinnat uusissa julkaisuissa.

Booksy said...

Meresmaalta olisi kyllä seuraavaksi tarkoitus lukea Mifongien aika, mutta katsotaan…

Nyt vähän hirvittää sanoa tämä, koska tulen tunnustaneeksi jääneeni kuukausilaskutuksen koukkuun. Mutta. Sillä kuukausilaskutuksella ostaminen ja maksaminen on (valitettavan) helppoa. Klik-klik.

Yritän pidellä itseäni niin, etten ihan tolkuttomasti hamstraisi.

Sini said...

Kuukausilaskutukseen minäkin menin, koska muuten oli ihan mahdotonta ostaa kirjoja, jollet ollut kotona pankkitunnusten vieressä. Ja ekirjaa kaivatessasi et yleensä ole!

Liina said...

Elegia, miten se Elisa onkin niin kauhean hankala? Ovatko ihan yrittämällä yrittäneet?

Eikä toi oo musta yhtään pöljä esimerkki, se pukee hienosti sanoiksi sen, miksi tää on niin kiehtovaa. Episodimuotoista hienoa tv-draamaa on jo paljon, joten on hauskaa, jos sellaista tulee kirjallisenakin!

Artsi, kyllä, Kindlellä on hyvät hinnat ja Google Play Booksilla joskus myös.

Booksy :D Vai kuukausilaskutus. Mä olin jotenkin ihan periaatteesta sitä vastaan. Vaikka luottokortilla ostan sitten Kindlellä esimerkiksi, että logiikkaa ei tekemisistäni löydy. Ehkä en vaan halunnut uusia yllärilaskuja.

Sini, niinhän se on. Mutta sitten ajattelin, että ehkä en osta perkele. Siitäs saavat. Mutta voi olla, että kostoni on tehoton ja lapsellinen :(