09/07/2015

A Natural History of Dragons

Marie Brennanin A Natural History of Dragons kertoo vähän niin kuin Englannista (ei kuitenkaan nimeltä Englannista, mutta kaikkihan me Englannin tunnemme vaikka se olisikin puettu fantasiavaltakunnan asuun) ja naisesta, joka aikansa aatelisnaisille epäsopivasti haluaa tutkia lohikäärmeitä.


Kuuntelin äänikirjana. Kokemus oli herkullinen.

Kun päähenkilö Lady Trent kirjoittaa sarjassa muistelmiaan jo vanhana, arvostettuna luonnontieteilijänä, ja lukijaksi on valikoitunut Kate Reading, joka tekee huikean hyvän luennan, on vaikea mennä kovasti pieleen.

Ja kirjakin on oikein hyvä! Virkistävä lohikäärmeisä viktoriaanishenkinen fantasia! Tai ainakin luulen, että kirja oli oikein hyvä, mutta voi olla, että kyse on vain siitä, että Kate Reading oli niin tosi hyvä!

Selvittääkseni, onko kyse kirjan vai lukijan laadukkuudesta aion kuunnella jatko-osankin. Siinäkin on tosin lukijana Kate Reading, joten voi olla, etten pääse mihinkään johtopäätökseen, mutta tutkimusta tehdessäni minulla on epäilemättä hauskaa.

2 comments:

Siina said...

Muistatko kun tässä taannoin kysyin sulta äänikirjavinkkejä? No en minä sitten jostain syystä ottanut niistä mitään kuunneltavaksi, vaan The Girl with All the Gifts, josta en kovin tykännyt, ja nyt mietin, miksi olin niin tyhmä, etten uskonut sinua ja kuunnellut jotain, mitä suosittelit, kun kerran vielä itse kysyin.

Niin että nyt minä aion kuunnella sitten tämän! Ja sitten ne muut mitä suosittelit, koska merkkasin ne ylös sentään.

Ystävällisin terveisin,
Tyhmä

Liina said...

Miten en ole tähän vastannut aiemmin? En ymmärrä.

Hyvä, jos kuuntelet tämän! Koska minusta tämä oli aika mainio, eikä vähiten lukijaäänen takia, en muista sanoinko sen jo postauksessani kolmetuhatta vuotta sitten.