01/03/2010

Pääkaupunkiseudun kirjastot

Meillä Sivukirjastossa rakastetaan kirjastolaitosta!

Tarkkasilmäisimmät ovatkin varmaan jo huomanneet, että Helsingin, Espoon ja Vantaan kirjastojen käyttösäännöt muuttuivat tänään. Tästä voi lukea vaikka Hesarista.

Tärkeimpänä uudistuksena on varmaan se, että alle 18-vuotiaat saavat tästä lähtien varata kirjoja ilmaiseksi. (Ensimmäinen vanhusten oikeuksista itkevä, nimimerkki a, bongattu muuten samaisella Hesarin keskustelupalstalla, suurena epäkohtana pitäen ilmeisesti sitä, että "Jo nyt saavat lapset ilmaiseksi aineistonsa lainaan." Hyvä nimimerkki a, niin saavat myös aikuiset. Eikä vanhuksiakaan tässä syrjitä, joten huoli pois!)

Lisäksi hunsvontit saavat kasvattaa velkasaldoaan pidempään, lainausoikeus menee kiinni vasta 10 € kohdalla.

Aiempana uutisena mainittakoon, että Helmet-järjestelmän mobiiliversiosta on nyt käytössä "älypuhelinversio" osoitteessa http://m.helmet.fi. (Aiempi karvalakkimalli löytyy osoitteesta http://helmet.fi/airpac/ - I've said it once and I'll say it again: mikä hemmetin "airpac"?) Älypuhelinversion ulkoasu miellyttää muuten ainakin meikäläisen silmää enemmän kuin se PC-versio ... no, kuntien toimintaa tuntien PC-värimaailmalla mennään varmaan seuraavat 60 vuotta ainakin.

Nauttikaa kirjastosta!

2 comments:

Sini said...

Airpac on vaan ihan se järjestelmän toimittajan (www.iii.com) nimi mobiiliversiolle, kirjastojärjestelmien nettipuolet tunnetaan opac-nimellä. En tiedä mikä on tässä takana, toivottavasti en pilannut päivääsi tällä suurella paljastuksella!

Liina said...

Sini, itse asiassa olen joskus avautunut aiheesta virallisen palautekanavan kautta ja saanut suunnilleen saman vastauksen - mutta ei minusta järjestelmän toimittajalla ole mitään pakkoa olla höpsö ;)