26/03/2010

5 kilometria itään ja virtuaalista San Franciscon matkailua

Viimeinen postaus vanhasta kodista. Ensimmäinen postaus uudesta kodista.

Sivukirjasto siis pakkasi kirjansa muuttolaatikoihin ja roudasi niitä selkä vääränä viitisen kilometriä Mordorin suuntaan. Tänään. Sen jälkeen Sivukirjasto on keskittynyt kumoamaan skumppaa tasaiseen tahtiin noudattaen ikivanhaa periaatetta, jonka mukaan ikävät asiat pienessä huppelissa ovat vähemmän ikäviä asioita. Kirjoja ei ole vielä purettu hyllynkokoamisteknisistä syistä, joihin en nyt välitä mennä.

Mennään sen sijaan asiaan. T. A. Prattin Blood Engines roikkui jostain syystä suositeltujen kirjojen listalla, joten ostin sen Kindlelle. (Josta osuvasti on huomautettu, ettei sen kanssa voi mennä kylpyyn. Onneksi, grrrr, en edelleenkään omista ammetta.)


BE kertoo Marla Masonista, joka on velho, ja jonka kaupunki on vaarassa. Marla lähtee sidekickinsä Rondeaun kanssa San Franciscoon etsimään jotain taikakilkettä jolla ikävästä vaaratilanteesta päästään yli. Vaan taikakilkkeen haaliminen ei tietysti olekaan ihan niin helppoa, kun suurkaupungilla on omatkin pulmansa joita Marla sitten pääsee selvittämään voidakseen itse edetä.

BE on vähän kuin San Franciscon matkailumainos. Toisaalta se on ihan kiva urbaani fantsu, jota lukiessa ei hieman tahmean alun jälkeen tule ainakaan tylsää. Marla ei ole päähenkilöistä pidettävämpiä, mutta sivuhahmo Rondeau pelastaa paljon.

Erityismiinus äärimmäisen rumalle kannelle. Onneksi se ei Kindlellä päässyt juuri häiritsemään!

No comments: