11/06/2010

Vitsaus

Kirjastolaitos on hieno asia. Ilman sitä olisi hyvinkin saattanut mennä ohi Guillermo del Toron ja Chuck Hoganin yhteisteos, Vitsaus, joka on trilogian aloittaja. Lainasin kirjan vain menettääkseni lukuoikeuden välittömästi kun poikaystäväni (hän, joka nykyisin on siis aviomieheni) omi sen. (On tietysti kivaa, että tulevalla puolisolla on hyvä maku ... mutta kun ...)Vitsauksen vitsaus ovat vampyyrit. Lentokone Saksasta laskeutuu Jenkkeihin ja pimentyy täysin. Selviää, että kaikki matkustajat ovat kuolleet. Kuolinsyytä aletaan tutkia, mutta se osoittautuu hankalaksi, kun vainajankutaleet eivät meinaa pysyä paikallaan. Seuraa parhaille zombileffoille (joojoo, tiedän että tässä on vampiireja, mutta lukekaa vain opus itse) kunniaa tekevää menoa.

Voitte syyttää surkeaa muistiani, mutta päähenkilöiden nimet ovat tietenkin ennustettavasti jo unohtuneet. Pidin silti (muistaakseni) tavasta, jolla päähenkilöstöä kirjassa käsiteltiin - pelottavia tapahtumia ei kaikkia kuvattu päähenkilöiden kautta, joten henkilögallerian ongelmista jaksoi vähän kiinnostuakin. Odotan jatkoa innolla - ja luulen, että jos del Toron leffoista pitää, eikä vieroksu vampyyreita, pitänee tästäkin.

Erityisbonus siitä, että yksikään vampyyri tässä ei kimalla tai ole erityisen ... noh ... seksikäs*. Siinä mielessä epäkuolleet ovat jopa lähempänä zombeja. Ja kaikkihan me tiedämme, että zombeihin pitää suhtautua vakavasti. Yrittäkää vain suhtautua vakavasti kimaltavaan vampyyriin. Ei se käy.

* Hyväksyttävällä tavalla seksikkäitä vampyyreja: 
  • True Bloodin pääverenimijä. Who knew?
  • Spike - hän, joka esiintyi maailman parhaassa tv-ohjelmassa Buffy the Vampire Slayer
  • Muita?

4 comments:

Paivi [Elokuvablogi.com] said...

Tämä on minullakin lukulistalla, sillä Del Toron elokuvista kun kovasti tykkään. Nyt olen jo parista paikasta kuullut positiiviseen suuntautuvia kommentteja, joten voisipa tämänkin pistää varauslistalle kirjastoon :)

Seksikkäitä vampyyrejä: Daybreakers -elokuvassa Ethan Hawke. On seksikäs :)

Liina said...

okei Ethan :) se oli tosin mulle ehkä enemmän teiniaikain juttu, ja nyt ne surulliset silmät herättää erilaisia fiiliksiä jotenkin.

pakko sanoa, että Veren vangit puolestaan kannatti ehkä katsoa vain ja ainoastaan Cruisen takia, joka muuten ehkä on vähän ällö.

mutta lue ihmeessä! oikein vetävä kirja tämä.

Paivi [Elokuvablogi.com] said...

Mulle taas Ethan on kolahtanut vasta nyt aikuisempana :)

Mutta yöh, Cruise! Veren vangeissa Antonio Banderas oli aika hottis, ja vähän Brad Pittkin, mutta Cruise... ei ei ei.

Pistin kirjan jo varaukseen :)

Liina said...

Veren vangit on ainoa leffa ikinä, jossa Cruise yltää hottisstatuksen lähelle :D tosin ehkä se oli se yllättävän hyvä näyttelijäsuoritus pikemminkin.

kerro sit mitä pidit!