09/06/2010

Sivukirjaston paluu & Avilion

Hei vaan. Olen lukenut 14 kirjaa sitten viime postauksen. Radiohiljaisuuteen on moninaisia tekosyitä, joista tekosyyn #46, "muutto", taisin jo käyttää. Kuvittelen, että tekosyy #198, "siviilisäädyn vaihto", on vielä käyttämättä, joten selitettäköön, että kevät oli vähän rankka kun oli häitä ja kaikkea. Ja siis nimenomaan häitä, meillä juhlitaan kunnolla kun kerran aletaan.

Vastatakseni suoraan useimmin kysyttyyn kysymykseen: nimi ei muuttunut. Olen yhä Liina Ivalo Sivukirjasto. Tai jotain. Mutta nykyisin siis rouva Sivukirjasto. Mieskään ei muuttanut nimeään.

Ensimmäinen kirja, josta olen ollut postaamatta, on edesmenneen (nyyh) Robert Holdstockin Avilion.Ööö. Siitä, kun sen luin, on niin kauan (3 kuukautta tarkoittaa muistijäljen vakavaa heikkenemistä), että muistan seuraavat kaksi asiaa:
  1. Avilion jatkaa Alkumetsä-sarjaa.
  2. Tajusin koko jutun paljon paremmin kuin muut Alkumetsäkirjat teini-iässä. Inhottavaa olla kehittynyt.
Avilionin jälkeen ikävöin Holdstockia entistä enemmän (nyyh). Olin antanut tälle alunperin 5 tähteä, mutta muistijäljen heikkouden vuoksi korjaan sitä nyt kuitenkin vähän alaspäin. Kai siitä nyt jotain muutakin olisi pitänyt jäädä mieleen? Eikö? Olenko menetetty tapaus?

No comments: