21/09/2012

Conqueror

Jokseenkin pakko-oireisiin taipuvaisena yksilönä olen äärimmäisen huono jättämään kirjoja tai kirjasarjoja kesken. Tai okei, en mä tietenkään tiedä, että se johtuu pakko-oiretendenssistäni, mutta epäilen.

Ja sitten tuli vastaan toinen osa Stephen Baxterin Time's Tapestry -sarjaa, Conqueror, ja yhtäkkiä tajusin, että nyt on varmaan vaan pakko unohtaa upotetut kustannukset ja antaa sarjan kanssa periksi.


Kyse ei ollut niinkään siitä, että kirja oli tylsä vaan siitä, että se oli täynnään hyvin visuaalista väkivaltaa. Ihan sama, millaisiin eeppisiin sfääreihin jatko-osat ehkä yltävät - saavat yltää sinne ilman minua.

6 comments:

Hyllytonttu Tiina said...

Mulla on tämän sarjan ensimmäinen osa puheimella odottamassa omaa vuoroaan, joka koittaa seuraavaksi. Katsotaan, miten käy.

Liina said...

Kiinnostuksella odotan! Mua alkoi tämä kakkososa hieman etoa. Rakkauteni ihmiskuntaa kohtaan on myös laskusuunnassa.

Villis / Villasukka kirjahyllyssä said...

Sama lukuneuroosi täälläkin, kirjaa on todella vaikea keskeyttää! Aion kyllä opetella jos/kun törmään johonkin kirjaan, josta en saa mitään irti. Mietin myös olisinko niin hurja, että lukisin yhdestä sarjasta toisen osan enkä aloitusosaa ollenkaan. Voi kyllä olla, että saan jonkun paniikkikohtauksen moisesta poukkoilusta...

Liina said...

Villasukka, se on varmasti hyvä taito ja pitäisi itse kunkin opetella. Mä jotenkin hysteerisesti pelkään, että missaan jotain suurta toiseksi viimeisellä sivulla, mutta tuskin se kuitenkaan ihan joka kirjan kanssa on todennäköistä.

Jos olet niin hurja, suosittelen kuitenkin, ettet ole niin hurja tämän sarjan kanssa, koska tässä toinen oli vielä ahdistavampi kuin ensimmäinen. Itse asiassa, unohda tämä sarja tyystin!

Villis / Villasukka kirjahyllyssä said...

Juuei, ei ole tämä sarja kyseessä vaan eräs lasten/nuorten sarja (josta olen kuullut, että toisen osan voi lukea vaikkei ensimmäinen olisikaan tuttu).

Tuon Baxterin sarjan taidan tosiaan unohtaa ;)

Liina said...

Musta tuntuu usein siltä, että kirjailijat käyvät ensimmäisen (ja toisen) osan tapahtumat jatko-osissa kovin huolellisesti läpi siltä varalta, että joku olisi unohtanut tai jättänyt lukematta aiemmat osat. (Välillä siitä onkin oikeasti hyötyä, terveisin Muistihirviö -79.)

Että tuota, varmaan voit siirtyä suoraan lopetusosiinkin :D