13/04/2013

Alien: Engineers

Jossain Internetsisin syövereissä majailee PDF-tiedosto, joka sisältää alkuperäiskäsikirjoituksen Prometheus-leffalle.

John Spaithsin hengentuote kulkee nimellä Alien: Engineers.

Minä satuin pitämään Prometheus-leffasta, en nyt ehkä aivan yhtä paljon kuin eeppisestä ikisuosikistani Aliensista, mutta kuitenkin. Olen sillä tavalla helppo ja kritiikitön leffaihminen. Jos leffassa on alien, se on Hyvä Elokuva (TM).

Olkoonkin, että Prometheuksessa oli vähän kummallisia alieneita, ja se pääosanesittäjäkin kuvitteli ilmeisesti, että roolin tarkoituksena oli esittää taikinaa, mutta pidin silti.

Nyt kuitenkin tämän Alien: Engineersin luettuani (olipas muuten hassua ja jännää lukea käsikirjoitusta) olen sitä mieltä, että pilalla, pilalla on koko Prometheus-leffa. Tämähän oli paljon parempi! Tässä oli järkeä! Ja android oli pahaenteisempi (myönnän tähän väliin, etten aivan muista hänen pahaenteisyytensä astetta itse elokuvassa, mutta minulla on mielikuva, jonka mukaan kyseessä oli hieman pannukakuksi jäävä pahaenteisyys.) Ja alienit olivat jotenkin ... enemmän alieneita, mikä ehdottomaksi plussaksi laskettakoon.

Ja nyt itken täällä katkeria kyyneleitä ja lyön rintaani siksi, että tätä versiota tuskin koskaan valkokankaalla näemme. KIROTTU HOLLYWOOD! WE HATES YOU FOREVER!

Niisk.

7 comments:

Anna Maria said...

Täältä huutelee toinen Alien-fani, tämäpä kuulostaa mielenkiintoiselta! Prometheusta toiset ovat lytänneet, toiset kehuneet, itse pidin, vaikka olihan siellä nyt jotain hyvin selkeitä kökköyksiä.

Täytynee lukea käsikirjoitus, vaikka tekstisi perusteella ounastelenkin, että surku siinä tulee.

Liina said...

Hei, mahtavaa! Toivoinkin, että joku muukin innostuisi tästä - ja meillä näkyy olleen samanlainen Prometheus-asenne myös.

Luulen, että tykkäät tästä ensin, ja sitten tosiaan tulee surku, mutta ehkä se on sen arvoista :)

Anna Maria said...

Moni asia jäi Prometheuksessa ihmetyttämään ja mietinkin, että onko tämä voitu alunperin kirjoittaa näin. No ei ilmeisesti siis :D Mutta annetaan Alien: Engineersille mahdollisuus tulla luetuksi.

Voin sitten omassa mielikuvituksessani muodostaa paremman Prometheus-leffan ja selittää kaikille suu vaahdossa, että kuinka niiiin paljon parempi oli alkuperäinen käsikirjoitus :D

Hei mistä muuten löysin tuon kässärin?

Liina said...

Minä sain kässärin työtoverilta, mutta jos harjoittaa googlemagiaa taikasanoilla "alien engineers spaiths" löytää montakin erilaista lähdettä.

Tässä yksi uutinen aiheeseen, sieltä löytyy myös linkki: http://www.ign.com/articles/2012/11/12/read-the-alien-prequel-that-almost-was

(Jos kaverisi vihastuvat sinuun, voidaan sitten yhdessä vaahdota!)

Anna Maria said...

Loistavaa, kiitos!

Jos vihastun, vaahtoan ehdottomasti sekä blogissani, ihmisille, että tänne :D

bleue said...

Minä olin niin pettynyt Prometheukseen! Jokainen Stargaten jakso oli sitä leffaa parempi, hmh!

Liina said...

Bleue, minusta tuo on kyllä jo vähän turhan loukkaavaa Prometheusta kohtaan :D