16/06/2013

A Face Like Glass

Muisti, ystävät ja kylänhenkilöt, on hirvittävä asia. Sitä saattaa luulla olleensa kaukaa viisas ja kirjoittaneensa Frances Hardingen uutuudesta jo pitkän tekstin; Hardingen kirjat, jotka ovat mahtavia ja kamalia, ansaitsevat erityiskohtelun jos mitkä.

Sitten käy ilmi, että korkeintaan oli suunnitellut kirjoittavansa aiheesta pitkän tekstin.

Mahtavia Hardingen kirjat ovat siksi, että kirjailijan mielikuvitus on huikea. Näissä kirjoissa tiivistyy se, mikä minusta on fantasian ydin. Miten käsittämättömän hieno ja karmaiseva ajatus on maanalainen luola, jonka asukkaat eivät osaa kääntää tunteitaan ilmeiksi! Kamalia kirjat siksi, että niiden sankarit ovat aina niin kovin yksin. Tulee ahdistus ja surku, etenkin kun sankarit ovat yleensä lapsia, ja rouva Sivukirjasto rupeaa kyynelsilmäiseksi ja mahdollisesti hormonaaliseksi jos jossain joku lapsi on pulassa.

...Erm. Hyvästi katu-uskottavuus.Uusin, A Face Like Glass on esimerkkitapaus sekä ihanuuden että kamaluuden suhteen. Mutten aio kertoa enempää, sillä löytämisen riemu on iso riemu. Suosittelen silti tutustumaan, sillä Hardingen maailmat ovat henkeäsalpaavia, ja te jos ketkä olette niiden arvoisia.

6 comments:

Hanna / Kirjainten virrassa said...

Ihana lukea innostuneita kirjajuttuja kirjoista, jotka ovat itselle kovin vieraita. Yritän blogiarvioiden (tai mikä nyt olisi sopiva sana) myötä tutustua eri kirjallisuuden lajeihin. Siksi on jopa hyödyllistä lukea arvio, jossa luonnehditaan kirjaa niin, että niissä tiivistyy fantasian ydin. :-)

Liina said...

Haluan kuitenkin täsmentää, että eeppisen fantasian ydin ei tiivisty tässä :D

Mutta Hardingea kehtaa pystypäin suositella, hieno kirjoittaja.

Jos spefi kiinnostaa, olethan jo huomannut Booksyn mahtavan 101 spefin helmeä -listan?

Booksy said...

Ääh... tämäkin pitäisi selvästi lukea. Selvästikin. Voi himputti. Kyllä sellainen Brinin visioima kiln-kopio pitäisi saada, se voisi hoitaa muita juttuja sillä aikaa kun minä vaan lukisin....

Ja se on MEIDÄN lista... niin mielelläni kuin rohmuaisin kaiken kunnian ;-)

Liina said...

No mutta sä olit ihan primus motor, älä yritä :D

Minäkin ottaisin sellaisen kopion, en oikein ymmärrä, miksi pitää käyttää kotitöihin ja sen sellaiseen aikaa kun on arvokkaampaakin tekemistä maailmassa :D

Villis / Villasukka kirjahyllyssä said...

Kansi ainakin on varsin houkutteleva!

Liina said...

Minustakin kansi on hurmaava!