19/10/2014

The Melancholy of Mechagirl

Catherynne M. Valenten kokoelma The Melancholy of Mechagirl piti sisällään runoja ja tarinoita, jotka jotenkin liittyvät Japaniin. Tämä on perusteltua, sillä kuten kirjasta käy ilmi, Valente on asunut Japanissa joskus upseerin rouvana (Sivukirjasto esittää teille tämän tiedon sarjassa faktoideja, joita ei osannut odottaa.) (Nyt hän ei asu enää Japanissa eikä ole upseerinkaan kanssa naimisissa.)Pidin kokoelmasta melkoisesti. Kaikkien tarinoiden kytkös Japaniin ei ollut kuin viitteellinen, mutta kyllä se sieltä aina löytyi kun vähän kaiveli. Runoista (joita taisi olla kaksi) en niin välittänyt. En tiedä mokomasta kirjallisuudenlajista mitään, joten jos runo ei ole sillä tavalla helpomman puoleinen, en osaa edes arvailla, saattaisiko se olla lajissaan hyvä vai huono yksilö. Valente ei ole myöskään aina kirjoittajista suoraviivaisin, ja runoissa se kostautui.

Osa tarinoista jäi mieleen kummittelemaan pidemmäksi aikaa. Osa lähinnä hämmensi. Mutta sellaista se on Valenten kanssa - onneksi kuitenkin aika palkitsevaa silti.

5 comments:

Linnea / kujerruksia said...

Pitäisi nyt vihdoin lukea se toinen pitkäniminensatuseikkailu pois alta. Tämänkin voisin lukea. Saako tätäkin kirjastosta? Voin toki tarkistaa sen itsekin.

Linnea / kujerruksia said...

Jaha, näemmä saa. Varasin.

Liina said...

Saa kirjastosta! Melkein kaiken saa, mitä täällä on, koska innostun aina kun niiden uutuusluettelossa on jotain kivaa. Ahem.

Lue ihmeessä tytöstä, joka teki sitä ja tätä Satumaassa. Hyviä ovat nekin!

Linnea / kujerruksia said...

Siellä se kirjastossa nyt odottaa! Nyt jos tulis vaikka se joululoma, en tee mitään muuta kuin lue ja käy koirien kanssa ulkona.

Liina said...

Haluatko bonuskoiran ulkoiluseuraksi? Sano kyllä! Sitten tuntuu vielä kivemmalta lukea sohvalla!