30/11/2014

Annihilation

Lupaukset on tehty rikottaviksi, kerroin itselleni kun varasin Jeff VanderMeerin Annihilationin kirjastosta - pyhästi olin siis luvannut, että VanderMeeriin en koske enää pitkällä tikullakaan.Älkää kysykö. Meillä oli vain yhteensopivuusongelma.

Mutta nyt se on historiaa. Olin iloinen voidessani äänestää Annihilationia Goodreadsin vuosittaisissa äänestelykarkeloissa - se oli ainoa lukemani ehdokas, mutta ainahan voi myös jättää äänestämättä.

Annihilation aloittaa Southern Reach -trilogian, joka kertoo erikoisesta alueesta. Sellaisesta, jossa todellisuus on omanlaisensa. Alueelle lähetetään retkikunta tutkimaan tilannetta. Kirja kertoo siitä retkikunnasta.

Annihilation oli ihan erinomaisen outo, mutta vaikka sen outous ei ollut lempeää ja paijaavaa, se ei kuitenkaan ollut luotaantyöntävää. Jossain kohdin mietin, että näinköhän saan tämän(kään) juonesta mitenkään kiinni, mutta hahaa, sainpa kuitenkin.

Pieni ja tehokas kirja on siis kyseessä. Lukekaa, lukekaa!

4 comments:

Raija / Taikakirjaimet said...

Aikomus on ollut lukea jo kuukausia. En ole ehtinyt, joten päätin, että luen sitten, kun ilmestyy suomeksi. Toivottavasti jo ensi vuonna.

Liina said...

Ai, onko tämä tulossa suomeksi? Niinpä tietysti. Toisaalta: hyvä vinkki herra Sivukirjaston tuleville joululahjalistoille.

Raija / Taikakirjaimet said...

Tähtivaeltajan naamakirjapäivityksestä näin tiedon, että Like olisi ottanut trilogian julkaisulistalleen, mutta en tiedä kuka suomentaa ja millainen julkaisuaikataulu on. Ehkä ensi jouluksi.

Liina said...

Nyt tajusin, että on selvästi aika monta tahoa, joita pitäisi ehkä alkaa seurata erilaisissa sosiaalisen median välineissä. Hmmm.