16/01/2015

Empress of the Sun

Voi Everness.

Tässäkin osassa viet lukijasi - tai kuuntelijasi - huimaan seikkailuun rinnakkaisversumiin. Eikä tässäkään osassa tule varsinaisesti sellainen tunne, että tämä kaikki olisi joskus paketoitavissa jonkinlaiseksi lopuksi.Oikeasti en edes tiedä, pitäisikö tulla (ehkä ei) ja toisaalta, tuleeko tälle jatkoa (arvaan, että kyllä, mutta ehkä missasin jotakin.)

Kolmannen osan, Empress of the Sunin, juoni poikkeaa tosin aiemmista siltä osin, että yksi iso juonenkäänne saatiin ilmeisesti nyt paketoitua, mikä ... sai sen minusta vaikuttamaan tarpeettomalta täytteeltä, mistä näemme, että joitakin ihmisiä ei vain voi tehdä onnelliseksi - jos mitään ei olisi saatu paketoitua, olisin tuhissut tuskastumistani niin, että lähiseudulla olisi kärsitty trombeista.

En tiedä. Kaikki muut* tässä maailmassa ovat ilmeisesti sitä mieltä, että näitä seikkailutarinoita ei voi olla rakastamatta, mutta minä olen sitä mieltä, että voipas. Olen miettinyt, onko kyse siitä, etten nauti seikkailusta seikkailun itsensä vuoksi - ja syy voi olla siinä. En kaipaa kirjaltani välttämättä juonivetoisuutta enkä kaipaa suurempaa kohtaloa tuomaan jonkinlaista maalia, johon tarinan kaari tähtää, mutta kaipaan näemmä jotain muuta kuin jatkuvaa, loputonta seikkailua.

* Silmäilin kaksi arviota nopeasti läpi.

No comments: