10/06/2015

Prophecies, Libels & Dreams: Stories

Ensikosketukseni, mutta ei taatusti kuitenkaan viimeinen kosketukseni Ysabeau S. Wilcen tuotantoon oli riemastuttavaksi äänikirjaksi luettu tarinakokoelma Prophecies, Libels & Dreams.(Olen marinoinut hyllyssäni yhtä toista Wilceä, ja nythän siihen pitää siis tarttua pikimmiten.)

Prophecies, Libels & Dreams on sarja tarinoita, jotka sijoittuvat Califan valtakuntaan - ilmeisesti tämän valtakunnan pitäisi muistuttaa kultakuumeen aikaista Kaliforniaa, mutta teille voin kertoa, että minut "Califa" ohjasi vain ajattelemaan Tuhannen ja yhden yön tarinoita. No, onpahan nyt varmistettu, että toisesta kuuntelukerrasta tulee ihan erilainen kuin ensimmäisestä.

Niin tai näin, kirja on, kuten jo sanoin enkä parempaa sanaa keksi, riemastuttava! Ihana! Siinä löyhänä kehystarinana on kuivia kommentteja historioitsijalta, joka järjestään kiistää kaiken, mitä tarinoissa kerrotaan, mutta kun kyse on kirjasta, jossa teksti, hahmot ja juoni kilpailevat keskenään sillä, kuka on leikkisin, lukija tietää tasan, ketä uskoa.

Mahtava teos.

2 comments:

Anonymous said...

On ollut tarkoitus hommata tuo kirja omaan hyllyyn Wilcen Flora-sarjan jatkoksi. Suosittelen sitä mitä lämpimimmin, aivan ylenpalttisen upea trilogia (johon toivon salaa vielä ainakin yhtä osaa). Wilcen kieli on mielettömän hienoa, hahmot ovat tosi onnistuneita ja mielenkiintoisia ja se maailma! Yleensä en juuri kirjoja osta, mutta tämä setti vaikutti liian mielenkiintoiselta väliin jätettäväksi enkä voisi olla tyytyväisempi että se tuli hankittua.

Liina said...

No kuule! Mulla odottaakin ensimmäinen osa Flora-sarjaa hyllyssä ja nyt en malta odottaa, että pääsen siihen käsiksi! Vaikka todellisuus on osoittanut, että kyllä kuitenkin maltan, kunnes olen lukenut kaiken, mitä kirjastosta löytyy. Vaan ei. Kiitos kommenttisi olen entistä kiinnostuneempi Florasta. Wilce vakuutti mut täysin tällä novellikokoelmalla.