05/06/2015

Something Coming Through

Olin varmaan jo kertaalleen hyvästellyt Paul McAuleyn, mutta sitten hänen uusi kirjansa kuulosti kiinnostavalta ... no niin, ja ajattelin myös, että ehkä hänelle tulee paha mieli. Toisaalta, tuskin tulee.Something Coming Through oli paljon helpommin lähestyttävissä kuin se edellinen sarja, jota en jaksaisi muistellakaan, eikä sinänsä ollenkaan pöllömpi, vaikka ei mitenkään hiuksianostattavan yllätyksellinenkään.

Muukalaislaji, jackaroot (voimme tästä ehkä päätellä, että alienimme näyttävät shakaalin ja kengurun risteymältä) ovat lahjoittaneet ihmiskunnalle madonreikäteknologiaa ja kaikenlaisia muita artefakteja, jotka ovat mullistaneet merkittävästi joitakin asioita, ja merkittävästi jättäneet mullistamatta ihmiskunnan perusluonnetta.

Maan päällä Chloe seuraa vaistoaan ja sotkeutuu ties mihin; Mangala-nimisellä planeetalla poliisi nimeltä Vic ... sotkeutuu ties mihin.

Oikeastaan kirjan voisi summata sillä tavalla, että kahden henkilön konvergoituvat aikajanat kohtaavat jotain kolmannen asteen yhteyden henkistä, ja todeta lopuksi, että juuri minun näkökulmastani McAuley ei edelleenkään ole planeettamme vetävin kirjoittaja. (Mutta ehkä hän on sitä juuri sinulle? Kokeile!)

Silti, universumissa piisaa laajuutta ja syvyyttä, joten jos tälle tulee jatkoa, voin siihen heikkona hetkenä tarttuakin.

No comments: