04/01/2016

Raising Stony Mayhall

Lupasinhan teille lisää Daryl Gregorya, enkö?Raising Stony Mayhall alkaa zombihyökkäyksestä, mutta ei lopu siihen: nainen on ajamassa tyttärineen lumimyrskyssä, kun hän löytää pienen vauvan ja tämän kuolleen äidin. Lapsikin vaikuttaa kuolleelta, mutta pian käy ilmi, että hän onkin epäkuollut. Maailmassa, jossa ei epäkuolleita hyvällä katsota.

Nainen antaa lapselle nimen Stony ja kasvattaa sen yhtenä omistaan. Tietenkin Stony on vähän erikoinen: hän kasvaa vain synkronoidusti naapurin pojan kanssa, ei syö, eikä pääse kouluun. Hän on myös hyvin yksinäinen, sillä paras (ja ainoa) ystävä on täysin elossa.

Kirjan alku keskittyy Stonyn myrskyisiin nuoruusvuosiin. Helppoa ei ole nuorella zombilla, jos kohta on sanottava, ettei hän ketään pure. Ja sitten, yhtäkkiä, teini-iän kapinassa, näyttääkin siltä, että hän jää kiinni - vain kohdatakseen yhtäkkiä toisia kaltaisiaan.

Raising Stony Mayhall ei ole yhtä kirpeä ja raivoisa kuin Afterparty, josta pidän näistä kahdesta enemmän, mutta hyvä kirja oli silti kyseessä. Stonyn myöhempien aikojen poliittinen toiminta on esimerkiksi ihan huikaisevan kiinnostavaa.

Näiden kahden perusteella voin melkein varmasti luvata, että Daryl Gregory tulee fiittaamaan Sivukirjastossa jatkossakin.

No comments: