09/01/2009

The Armageddon Rag

Hahaa kuulkaas lapset, olen päässyt ns. nykyhetkeen tässä bloggauksessa. Toisin sanoen tämä on viimeinen bloggausta odotellut kirja ja nyt te joudutte odottamaan, että luen jotain. Ja juu, kaksi geetä.

:D

George R. R. Martin on tosi hyvä, kaikki ovat sitä mieltä. Nykyään GRRM yrittää vältellä A Song of Ice and Fire -sarjan kirjoittamista. Sillä välin kustantaja julkaisee uudestaan GRRM:n vanhoja kirjoja, kuten nyt The Armageddon Rag.

The Armageddon Rag käsittelee 60-luvun hippiaatetta ja musiikin voimaa ja saatanallisia kultteja. Hyvä se on, ja sopii jännästi Little Brotherin jälkeen luettavaksi. Vaikka siinä onkin ihan saatanallisen tylsiä takaumakohtauksia, silti - mielenkiinto pysyi yllä.

Moni on maininnut, että GRRM:n useissa kirjoissa on tiettyä surumielisyyttä. Se on totta, ja sitä löytyy myös TARista. MUTTA jos et ole lukenut aikaisemmin mitään GRRM:n tuotantoa, suosittelen silti aloittamaan Fevre Dreamista. Siinä vasta surumielinen ja mainio kirja. Vieläkin tulee haikea mieli kun ajattelen sitä, ja vähän jopa pelottaa ajatus siitä, että ostaisi sen omaksi. Niin syvän vaikutuksen teki.

3 comments:

maija said...

Tuli urban fantasysta mieleen, että oletko koskaan lukenut mitään Karen Marie Moningilta. Hän kirjoitti aiemmin puhdasta romantiikkaa (joka oli todella hyvää jo se!), mutta hänen viimeisin panostuksensa on ollut Fever-sarjaan (joka minun mielestä luokitellaan urban fantasyksi). Aluksi epäilin pitäisinkö tuosta hänen uudesta sarjasta, mutta se vei minut niin pahasti mennessään että aloin lukemaan - kiitos hänen! - muutakin urban fantasya. En ole kuitenkaan vielä löytänyt Moningin voittanutta. Hänen Fever-sarjasta (josta tulee kaiketi 5-osainen) on ilmestynyt tähän mennessä 3 osaa.

Liina said...

täytyy tunnustaa, että ei ole tuttu kirjailija :)

pitää ehkä tutustua. täytyy tunnustaa myös, että usein kavahdan kirjoja joiden kannet ovat kovin romantilliset - jos kansien osalta onnistutaan hämäämään, saatan lukea vaikka miten romanttisia kirjoja ... mutta jos olen Monigiin törmännyt ja kannet ovat urban fantasynkin osalta sellaiset ... nokyllätetiedätte ... olen voinut omien ennakkoluulojeni vankina sivuuttaa ne ihan tuosta vaan. noloa.

pitää ottaa tarkempaan syyniin Ms. Monig. kiitoksia!

Maija said...

Itse asiassa Moningin Fever-sarjan kannet ovat suht neutraalit - tai siis - eivät ainakaan mitkään yltiöromanttiset. Hänen Highlander-sarjasta löytyy sitten puolialastomia miehiä ym. kansista.

Fever-sarja, joka ei periaatteessa ole romantiikkaa, löytyy kaupoista tosin romantiikka-hyllystä ;) Kirjojen kansien välistä ei löydy romanttista kertomusta, vaikkakin pinnan alta on huomattavissa, että sarja suunnistanee kohti päähenkilön HEAta.