08/01/2009

Vuoden parhaat

On muodikasta listata vuoden parhaat lukuelämykset. Tässä minun.
Joka kuukaudelle on valittu paras kirja, paitsi niille, joilla on kaksi parasta, ja niille, joilla ei ole yhtään.

Edgar Allan Poe: Kootut kertomukset (tammikuu)
Cormac McCarthy: All the Pretty Horses (helmikuu)
Viivi Hyvönen: Apina ja uusikuu (maaliskuu)
Chris Adrian: The Children's Hospital (huhtikuu)
Jo Walton: Farthing (huhtikuu)
W. G. Sebald: Austerlitz (heinäkuu)
Kage Baker: Mother Aegypt (heinäkuu)
Richard Bowes: Minions of the Moon (syyskuu)
Ursula K. LeGuin: Lavinia (lokakuu)
Ray Bradbury: Something Wicked This Way Comes (marraskuu)
Neal Stephenson: Quicksilver (joulukuu)


Bubbling under:
Scott Westerfeld: Specials, Jeff Somers: The Electric Church, Charles G. Finney: The Circus of Dr. Lao, Chris Wooding: The Fade, Jonathan Carroll: Naurujen maa, Liz Williams: Snake Agent & Winterstrike, Antal Szerb: Pendragonin legenda, Brian Francis Slattery: Avaruusblues, Jacqueline Carey: Kushiel's Avatar

4 comments:

Maija said...

Kiitos hienosta blogista!

Taisin mm. sinun kautta löytää aikanaan Scott Westerfeldin kirjat. Muutenkin näytät lukevan välillä jokseenkin samanlaisia kirjoja kuin minä. Täytyy tutustua vielä tarkemmin tuolta linkkiesikin kautta lukemiisi kirjoihin.

Oma blogini löytyy täältä:
http://www.maijapohjalainen.com/Site/Kirjablogi/Kirjablogi.html

En ole mikään häävi arvostelija. Luen vain (päivieni ja) iltojeni iloksi, enkä mitenkään kriittisin mielin. Ahmin lähinnä romantiikkaa sen eri muodoissaan, vaikkakin aikanaan olen tykännyt myös fantasiasta ja kauhusta.

Normaalisti tykkään 99% siitä mitä luen. Olen alkanut lisätä kirjojen takakansien perään jonkinlaisia mietteitä, mutta ne ovat yleensä vain sekalaisia ajatuksia sieltä sun täältä.

Tarvittaessa minuun saa yhteyden: chayanna82(at)hotmail.com

Liina said...

KIITOS! Oikeasti, kiitos :)

Ajattelin jo jorisevani itsekseni bittien taivaaseen. Ja sitten päätin, että no okei, sittenpähän jorisen itsekseni. Mutta kyllähän se motivoi ja piristää, että luetaan - ja vielä tykätään.

Ja se vasta ilahduttaa, että olet löytänyt Westerfeldit :D Mainioita, eikö?

Arvostella en osaa minäkään, ja luenkin samassa hengessä kuin sinä (jopa tykkäysprosentit on lähellä). Taidankin heti tehdä vastaiskun sinne sun blogiin :)

Anonymous said...

Hienoa havaita, että johonkuhun toiseenkin on Cormac McCarthy jättänyt jäljen! Itsekin luin tuon alkukielisenä, samoin kuin viime vuoden puolella _The Road_ ja _Crossings_. Kaikista olen pitänyt vallan mahdottomasti. Uutta, suurta amerikkalaista kirjallisuutta McCarthy - ehdottomasti mielestäni.

Kiitos!

Liina said...

Cormac McCarthy on mahtava!

The Road oli itse asiassa mun ensikosketus McCarthyyn. Luin sen lämpimänä kesäpäivänä mökillä - kontrasti kirjan ja ympäristön välillä oli valtaisa ja kirja teki tosi ison vaikutuksen.

All the Pretty Horses oli erilainen, mutta ihan hirveän hieno sekin. Seuraavaksi pitäisi ottaa ohjelmaan varmaan se Crossings, tai No Country for Old Men, josta tuli ihan kauhean hieno leffakin.

Oon kyllä ihan samaa mieltä tuosta uudesta ja suuresta amerikkalaisesta kirjallisuudesta :)