26/03/2009

Foundling

D. M. Cornishin nuortenkirjasarjan jatko-osaa on suositeltu, ja siten tietenkin myös osa 1 piti lukea. Osan 1 nimi on Foundling, mutta sitä on vaikea huomata, kun sarjan nimi on kirjoitettu niin hullun isolla kanteen.

Foundling eli löytölapsi on kirjan sankari, poika jolla on tytön nimi ja joka orpokodista lähtee taivaltamaan uutta opinahjoaan ja ammattiaan kohti. Valitettavasti vaan matkalla on ketkuja ihmisiä ja ennen kaikkea hirviöitä vaaniskelee siellä täällä.

Foundling ei ollut ihan huono. Siinä oli paljon hyviä juttuja, ja kiinnostavia - joskaan ei kaikista omaperäisimpiä - huomioita siitä, miten ihmiset ovat joskus pahimpia hirviöitä. Minua vaan häiritsi noin sivulta 50 se, että Tärkeä Juonenkäänne oli jotenkin täysin epälooginen ja vaikea perustella. Tässä siis Henkilö A tekee jotain, josta seuraa em. Tärkeä Juonenkäänne. Mutta entäs sitten kun ei voi ollenkaan ymmärtää Henkilö A:n motiiveja? Ei sitten yhtään? Vaikea lukea kirjaa loppuun asti, sitä sitten. (No, voi tietysti olla, että kaikki selviää sarjan myöhemmissä osissa, mutta kyllä minusta yksittäisenkin osan pitäisi olla luettavissa itsenäisenä kirjana.)

Yhteenveto: Saatan lukea sarjan kakkososankin.

No comments: