11/03/2009

The Steel Remains

Avot.

Richard Morgan on päässyt Sivukirjastoon ennenkin, ja pitää nyt siis varmaan juhlia kotonaan. (Linkitin itseeni. Olen nolostunut.) (Kätevää kuitenkin, että tässä pohjassa linkkiväri on sama kuin leipätekstin väri, joten ette luultavasti löydä linkkiä ja voin lakata nolostumasta.)

The Steel Remains on Morganin (ilmeisesti ensimmäinen) fantasiakirja, ja se oli oikein mainio. Reipasta toimintaa ja pidettäviä hahmoja halki kirjan. Myös aika kainostelemattomin sanankääntein kuvattua seksiä, joten tämä ei soveltune kahdeksanvuotiaalle, englantia taitavalle serkullenne synttärilahjaksi.
Jatkoakin kai tulee piisaamaan.

Morganin tavassa kirjoittaa on jotain tuttua. Puolet ajasta luulin lukevani jonkun muun kirjaa, mahdollisesti Scott Lynchin, ja jouduin silloin tällöin nipistämään itseäni, jotta muistaisin, kenestä on kyse. Tämä nyt ei kuitenkaan ole moite, koska kirja oli tosiaan mukavaa luettavaa, vaikka ei ehkä ollutkaan elämää suurempi eeppinen fantasia*.

Iso miinus siitä, että ainakin kovakantinen versio oli ilmeisesti liimasidottu käyttäen sylkeä liiman sijasta.


* Morganin setä ei kai arvosta kovasti Tolkienia, mistä olin hieman järkyttynyt. On tietysti totta, että kaikilla on mielipide, mutta yhtälailla totta on, että tässä Tolkien-asiassa minä olen oikeassa.

No comments: