11/01/2013

The Twelve

Justin Croninin The Twelve on jatkoa The Passagelle: vampyyriapokalypsin ja siitä toipumisen merkeissä mennään.


Ei tästä kauheasti sanottavaa jäänyt. Alkupuoli on vähän sitä samaa vanhaa, samaa vanhaa: hypätään takaisin vampyyriapokalypsin ensipäiviin, mutta eri silmin. Loppupuoli menee vähän eri merkeissä, tarpeeksi piristävissä, että viihtyy ... mutta sellainen tietty yksilöllisyyden korostaminen ja kirjojen kummallinen mystiikka kävivät välillä vähän riipimään.

Tota. Sopii ihmisille, jotka lähtökohtaisesti diggaavat vampyyri- tai zombiapokalypseista. Tuskin muille.

3 comments:

Oona / Lopunajan lauseet said...

Olen hypistellyt näitä kirjakaupassa pariinkin otteeseen, kun muistelin että niitä olisi kirjablogeissa kovasti hehkutettu. En sitten kuitenkaan ole kumpaakaan tullut hankkineeksi, ja nyt jäin miettimään, että ehkä hyvä niin. Alan olla aika korviani myöten täynnä jotenkin geneerisiä apokalypsitarinoita, ja kaipaisin niihin aina jotain vähän uutta ja erikoista, jotakin mikä selvästi erottaisi ne muista.

...Joskin totta puhuakseni tulen varmaankin ostamaan tuon ekan osan jossakin vaiheessa, ihan vain varmistaakseni etten jää mistään paitsi. :)

Booksy said...

Jotenkin se ensimmäinen osa meni niin vakaasti "ihan ok" -osastoon, että en taida tätä toista osaa innostua hommaamaan... Periaatteessa ihan mikä vain postapokalyptinen tietysti rokkaa - siitä lähdetään!

Liina said...

Mnjah. Oona, minusta tämä on nimenomaan niitä kirjoja, joista voi maksaa kirjaston varausmaksua 50 senttiä ihan mielellään. Siitä ylimenevät summat muuttuvat nopeasti kyseenalaisiksi :D

Se ensimmäinen oli minusta ehkä vähän toimivampi MUTTA aika lailla geneerisiä nämä toden totta ovat.

Booksy, se on totta, mutta alan epäillä, että postapokalyptisestakin olisi hyvä pitää joskus taukoa :D Vakaasti ihan ok kuvaa näitä kyllä hyvin.