31/01/2013

Moscow But Dreaming

Tässä talvella törmäsin Ekaterina Sedian novellikokoelman Moscow But Dreaming.


Joko alan kehittyä novellien lukijana tai Sedia on loistava. Kirjan alussa Jeffrey Ford kertoo, etteivät Sedian novellit ikinä oikeastaan mene sinne, minne niiden luulisi menevän, ja siinä hän on kyllä oikeassa. Tarinat eivät ole aina kovin siistejä, eivätkä todellakaan mitenkään siloiteltuja - mutta niiden käänteet, niiden julmuus tai rosoisuus ei ole ikinä sellaista kuin novellin alussa kuvitteli.

Novellit olivat paikoin aivan hyytävän tunnelmallisia. Joku siinä slaavilaisessa fiiliksessä tehoaa allekirjoittaneeseen. Olen myyty.

Niin, en tiedä. Pakko on olla jotain erikoista ihmisessä, jonka tarinassa "Bank of Burkina Faso" rahansa Burkina Fason pankkiin tallettaneet yrittävät epätoivoisesti saada talletustaan takaisin - kirjoittamalla loputtoman määrän sähköposteja, pyytäen tuntemattomilta apua. Herkullista, hauskaa ja kuitenkin hieman alakuloista.

4 comments:

Helmi-Maaria Pisara said...

No etpähän muuta tehnyt kuin sait kiinnostumaan erittäin paljon!!

sannabanana said...

Minuunkin iski lukuhimo!

Raija / Taikakirjaimet said...

Ostin tämän ekirjana Wizard's Tower Pressin tempauspäivänä ja ensin mietin mahtaako teos linkittyä jotenkin kirjailijan aiempiin teoksiin, joita en ole lukenut. Ilmeisesti tästä voi kuitenkin aloittaa kirjailijaan tutustumisen.
Positiivinen arviosi madalsi reippaasti omaa kynnystäni lukemiseen

Liina said...

NO NIIN, tämähän meni hyvin. Kerrankin on tilanne se, ettei edes hirvitä näin sumeilematta jotakin hehkuttaa!

Helmi-Maaria ja Sannabanana, kirjan saa kokonaisedullisesti tuolta Raijan kommentissaan mainitsemasta Wizard's Tower Pressin kirjakaupasta. Mainos, mutta valitettavasti ei maksettu :)

Raija, heti lukemaan! Tästä on hyvä aloittaa.