08/05/2013

Before I Go to Sleep

Jälkikäteen minulla ei ollut aavistustakaan, miksi olin tämän kirjan kirjastosta varannut.

Kai se sopi teemaan, S. J. Watsonin trilleri Before I Go to Sleep kertoo nimittäin lähimuistiongelmaisesta naisesta.


Joka aamu päähenkilö herää ja järkyttyy siitä, että on vanhentunut, mennyt naimisiin ja ollut pahassa auto-onnettomuudessa. Aviomies tuntuu vieraalta, ja tässä vaiheessa ohjaaja hätistää sisään trillerin ainekset.

En ole mikään ylin avioliittoaiheisten trillereiden ystävä. Niistä jää jotenkin tahmainen olo. Valitettavasti Watsonin esikoisteos ei ole tässä kategoriassa lainkaan poikkeus. Lisäksi kirja tuntuu jotenkin kierosti tuomitsevalta - tiedättehän, vähän samaan tapaan kuin Scream summasi teinikauhuleffat: seksiin sortuneille käy aina huonosti.

Niin.

Muistiongelmat sinänsä kiinnostavat, mutta tästä jäi sellainen olo, että ne oli surutta valjastettu tarinankerronnan välineeksi. Tietty suspension of disbelief on aivan välttämätöntä, jos loppuun asti mielii.

Toisaalta Before I Go to Sleep on lajityypillisesti varsin vetävä. Taisin hotkaista sen sairaslomalla päivässä.

3 comments:

Irene / Kingiä, kahvia ja empatiaa said...

Luen aika vähän trillereitä, mutta tästä kiinnostuin heti, kun ei ole aiheeltaan ihan sellainen perustrilleri. Minä kyllä pidin tästä, koukuttava oli, vaikka minua ei yllätettykään. =D

Elegia said...

Minäkin lämpenin tälle, mutta toisaalta olen muutenkin trillerien ystävä (avio- ja parisuhdedraamat eivät tosin kauheasti kiinnosta, mutta tätä en kokenut sellaisena).

Luin tämän kirjan jo aikoja sitten eli ei ole enää ihan tuoreessa muistissa tämä. Tuomitsevuutta en löytänyt, mutta kukinhan kokee ja tulkitsee tavallaan :)

Liina said...

Irene, koukuttava tämä toki oli - kun vauhtiin pääsi, tuli vain lukeneeksi ja lukeneeksi :)

Elegia, mulle parisuhdeaspekti teki tästä tosiaan vähän tahmaisen kokemuksen. Sitä on vaikea selittää. Jotenkin tuntuu tirkistelyltä, vaikkakin fiktiiviseltä.

Mutta se nyt voi tosiaan olla täysin henkilökohtainen tulkinta ja mieltymys.