29/05/2013

Starfish

NO NIIN. Täällä Sivukirjastossa olemme (olen, mutta kuulostaa tavallaan paremmalta, jos annan ymmärtää, että tämän blogin takana on kokonainen leegio mahtavia ihmisiä, eikä vain kokoelma erilaisia persoonallisuudenpiirteitäni, joita yhdistää huono huumorintaju) kerrankin ajankohtaisia, sillä Finnconiin tulee vieraaksi Peter Watts, ja minä olen nyt lukenut Peter Wattsin kirjan.

(Valitettavasti kirjailijoiden näkeminen irl ei yleensä niin kiinnosta, mutta olenpahan kuitenkin ajankohtainen.)

Kansi: Tor

Starfish olikin oikein hyvä kirja, se sijoittui veden alle, ja minulla on sellainen juttu veden alle sijoittuvista kirjoista. Ja sarjassaan tämä oli kerrassaan passeli, jännittävä mutta kuitenkin ajattelevainen: lauma huonosti sopeutuvia ihmisiä oli modattu ja lähetetty meren pohjaan suorittamaan joitakin energialaitoksen huoltotöitä. Pinnan alla porukka muodostaa kuitenkin omat sosiaaliset sääntönsä ... ja alkaa muutenkin käyttäytyä hieman erikoisesti.

Loppu muistaakseni hieman lässähti, mutta oli tämä Starfish sen verran mieluisa kokemus, että luen kyllä lisääkin Wattsia, tosin ehkä sitten kun hän ei ole enää niin ajankohtainen.

2 comments:

Linnea / pigeonnaire said...

Huu, ekokatastrofeja! Luin tänään justiinsa yhden novellin, jossa kalmarit alkoivat räjäytellä ydinpommeja protestina. Hei sivuraide. Mutta kuulostaa siis ihan nastalta tämä Watts, oottelen josko luet sit jonkun oikeesti tositosi hyvän Wattsin ja lainaan sit sen. :D

Liina said...

Tässä se ekokatastrofi ei ollut edes pääpointti, mikä teki siitä hieman kauheampaa vielä :D

Propsit kalmareille, sanon minä :D

Mulla on yksi Watts hyllyssä odottelemassa. Toivottavasti se on kärsivällinen.