26/07/2013

A Conspiracy of Alchemists

Myönnetään, minusta on tullut liian vanha. Liesel Schwartzin A Conspiracy of Alchemists ei ollut yhtään niin kutkuttava kuin se olisi ollut teini-iässä.


Kirjassa ollaan 1900-luvun alkupuoliskolla seikkailemassa kaikenlaisissa kriittisissä paikoissa. Seikkailun hoitaa reipas ja itsenäinen naisihminen, erm, pitää luntata, Elle, ja romanttinen sankari, ylimystön jäsen, mahtisuvun vesa ja ensinäkemältä tietenkin kauhean ärsyttävä herra Marsh. Meneillään on jonkinlainen taistelu taikuuden ja tieteen välillä.

Ollakseen reipasotteinen ilmalaivan kapteenitar Elle oli minusta kyllä melkoisen pelastettava tipunen. Herra Marshkaan ei ollut minusta kovin kiinnostava edes sellaisena sankarina, jonka pääfunktio on pelastella sankaritarta ja kietoa tämä murskaavaan syleilyynsä.

Lisäksi kirja oli täynnä virheitä - ei pelkästään kirjoitusvirheitä vaan myös ihan hutiloitua toimitusta. (Tai kirjoitusta.)

Mutta miljööt sentään olivat etäisesti kiinnostavia. Samoin kuin Ellen ilmalaiva.

Tulipa luettua.

2 comments:

Annami said...

Olen laittanut lukulistalle aiemminkin kirjoja, vaikka kirjasta blogannut ei olisikaan ollut kovin ihastunut. Toisaalta en muista, että olisin kokenut näin yhtään positiivista yllätystä, mutta jaksan edelleen uskoa siihen, miten jonakin päivänä rakastun näin lukulistalle päätyneeseen kirjaan. Tämä alkoi kiinnostaa ja tämä on näköjään peräti kirjastossakin. Jee. Toivottavasti olisin vähän vaikuttuneempi kuin sinä.

Liina said...

Melkein kyllä suosittelen kokeilemaan itse, koska epäilen, että vain viisi vuotta sitten suhteeni tähän kirjaan olisi ollut koko lailla toisenlainen - nyt vain minä saatoin olla väärä lukija.