06/04/2014

The Last President

Ilmeisesti The Last President ei sittenkään ollut John Barnesin mammutihkon sarjan viimeinen osa. (Tämä postaus kandee ehkä jättää lukematta, jos on aikeissa lukea viimeisestä presidentistä. En osaa sanoa, spoilaanko - yritän olla spoilaamatta, mutta.)


En tiedä, mitä ajatella kirjasta. Sarjasta. Tästä kaikesta.

Kirja oli kyllä kiinnostava, mutta erinomaiseksi en menisi haukkumaan. Henkilöhahmot ovat edelleen jonkinlaisia pahvimalleja, jotka voivat muuttaa luonnettaan radikaalistikin tuosta noin vaan, että juoni saadaan kulkemaan. Sellaista en arvosta.

Loppupuolen juonenkäänteidenkin kanssa oli vähän niin ja näin.

Yllättäen päällimmäinen ja vahvin fiilis jäikin siitä, kun eräässä kohdassa muutama em. pahvinen ikkunankoriste päättää luovuttaa. Ei kaiken kanssa, mutta juuri siinä, mitä ovat tärkeimpänä ja olennaisimpana työnään pitäneet. Siinä, sillä hetkellä, Barnes saavuttaa jotain kovin todellista.

En yhtään tiedä, miten tästä eteenpäin. Ilmeisesti Barnesilla on jotain kustannuksellista kähinää: loppuosat on Wikipedian mukaan tarkoitus julkaista omakustanteina. En ole ollenkaan varma, tulenko lukemaan näitä, jos ei äänikirjassa löydy - eikä äänikirjassa välttämättä löydy, jos taustalla ei ole kustantajaa.

Huokaus.

2 comments:

Artsi said...

Juur sain luettua Daybreak Zeron. Oli hiukan sekavan oloinen kaiken politikoinnin mutta jaksoi kantaa loppuun asti. Täytynee kuitenkin kahlata tämäkin läpi.

Liina said...

Tämä on just näiden sarjojen ongelma, että kuitenkin pitäisi vielä tietää, mitä seuraavaksi tapahtuu. Grrrr.