22/05/2014

Saga vol. 3

Sagan kolmas osa ottaa sellaisen taka-askeleen siihen nähden, mihin Sagan toinen osa jäi, mutta ei se mitään haittaa - Sagan toinen osa loppui sillä tavalla, että mielelläänhän sitä näki, miten sinne päädyttiin.


Nuoret vanhemmat Alana ja Marko ovat vauva kantoliinassa löytäneet etsimänsä kirjailijan. Ehkä mystinen kynäniekka voisi auttaa lopettamaan loputtomalta tuntuvan sodan? Mutta eihän mikään ole tietenkään aivan niin yksinkertaista. Näyttää siltä, että tyyppien pitäisi jaloista tavoitteistaan huolimatta ottaa ja ansaita elantonsa. Miten kiusallista.

Tarina ja piirrostyyli imaisivat edelleen mukaansa. Vaughanin ja Staplesin universumi on täynnä ihmeitä - kauniita ja kauheita ihmeitä, ja niiden lumovoima on melkoinen. Henkilökaarti ristiriitoineen on ihan huikea.

En paneudu tarinaan tämän enempää, sillä jos ei ole kahta ensimmäistä osaa lukenut, ei ole mitään asiaa roikkua netissä lukemassa blogeja. Ei, silloin pitää kipaista heti lähimpään palvelevaan kirjastoon tai kirjakauppaan ja hankkia ne kaksi ensimmäistä osaa. Myöhemmin saa tulla sanomaan "kiitos kaunis".

4 comments:

Linnea / kujerruksia said...

Apua, joko tämä tuli! Kirjasto, Helmet, tänne.

Liina said...

Jo tuli. Tseh Saga, tseh tseh, missä Linnea missä?

Jouni Korte said...

Sain nyt minäkin nämä Sagat luettua Comixologyn kautta, ja olihan tämä aivan poikkeuksellisen erinomainen juoneltaan ja hyvä ulkoasultaankin. Kumma juttu, että vielä viime syksynä kirjamessuilla ensimmäistä albumia pikaisesti vilkaistessani en hirveästi tuosta piirrostyylistä vakuuttunut. Kerrankin oli flunssasta se hyöty, että kun kotona saikutellessa ei sattunut olemaan lukemattomia lehtiä niin latasin sitten tämän :)

Liina said...

Joo, jotenkin tämän Sagan jälkeen ei mikään sarjisrintamalla meinaa tuntua miltään!

Mä oon myös lukenut nämä lähes poikkeuksetta saikulla, ja siinäpä vasta muuten erinomainen tapa viettää sairaslomaa - ei flunssakaan yhtään harmita :D

Hienoa, että löysit sinäkin Sagat!