15/05/2014

The Coldest Girl in Coldtown

Holly Blackin kirjoja on noin lähtökohtaisesti kannattanut lukea, eikä The Coldest Girl in Coldtown tee poikkeusta - vaikka vähän muuta pelkäsinkin. Kirja nimittäin perustuu sellaiseen Blackin novelliin, josta en niin aikanani välittänyt.


Kas, on vampyyreita. Ja vampyyrit ja kaikki mahdollisesti tartunnan saaneet suljetaan loppuiäksi Coldtowneihin. Kylmäkylissä on käynnissä jatkuvat bileet, joista tulevat lifefeedit ovat saaneet vampirismin oikein mediaseksikkääksi ilmiöksi.

Ja kas, on tyttö, Tana, jonka äiti on mennyt ja kuollut vampyyrinpuremaan. Tana ei pidä koko hommaa mitenkään erityisen seksikkäänä, mutta eräänä aamuna hän herää kauheassa darrassa bileistä, joissa on ollut vampyyreja. Kylpyammeeseen sammuttuaan Tana on ollut turvassa - ehkä. Eräs toveri ei kuitenkaan ole, joten Tana roudaa tyypin lähimpään epäkuolleiden keskukseen. Ja siitä sitten seuraa kaikenlaista.

En useinkaan innostu vampyyriromantiikasta, mutta Black onnistuu tuomaan hommaan takaisin sitä kiehtovuutta, joka kimaltavien vampyyreiden myötä viimeistään kaikkosi. Loppupuolella olin jo valmis karjumaan Tanalla, että unohda järki ja seuraa vaistojasi. Mutta Black on parempi kirjailija kuin minä lukija - hän kysyy enemmän kuin kertoo. Se on hyvä valinta.

Olen myös jotenkin tosi iloinen siitä, että näin mainioita nuortenkirjoja kirjoitetaan. Sellaisia, joiden päähenkilöt eivät sievistele eivätkä käyttäydy kuten aikuiset tekopyhästi toivoisivat heidän käyttäytyvän, mutta jotka silti ovat todella inhimillisiä. Tana saattaa vetää lärvit tilaisuuden tullen, mutta ystäviään hän ei jätä pulaan.

5 comments:

Annami said...

Minä en tykännyt ihan noin paljon. Keskinkertaista parempi, mutta silti jätti hieman kylmäksi. No joo tosin olen kärsinyt spefi-kyllästymisestä, joten se varmaan vaikutti lukukokemukseen myös aika paljon.

Raija / Taikakirjaimet said...

Olet tehnyt kevätuudistuksen!

Kun tekstissä esiintyy sanat vampyyri ja romantiikka, on vaikea uskoa enää mitään positiivista, mitä ilmeisesti kuitenkin tästäkin kirjasta löytyy. Ehkä ei silti olisi minun makuuni, epäilen.

PS: Spämmihyökkäykset ovat harmittavia! :(

Liina said...

Annami, tokihan sellainen voi vaikuttaa. Minusta oli virkistävää kun vastaan tuli vaihteeksi sujuva vampyyriromsku, mutta toisaalta taidan olla vähän kritiikitön Blackin suhteen :D

Raija, kyllä vain! Ihanaa, kun joku huomasi!

Mä tykkään kauheasti Blackin kirjoista, mutta jos eivät ole tuttuja, ehkä jostain muusta kandee aloittaa. Ei tämä ehkä paras Blackin kirja kuitenkaan ollut - etenkään jos vierastaa vampyyreja. Mutta ei ollut ällön romanttinen, lupaan!

PS. Niin ovat. Toivon kamalasti, että sinulle ei sitä spämmiä satanut.

Villis / Villasukka kirjahyllyssä said...

Täälläpä näyttää hienolta :)

Hieno on myös kansi tuossa kirjassa, eikä juonikaan kuulosta hassummalta.

Liina said...

Hoo, kiitos!

Kyllä minä Holly Blackia uskallan suositella kelle tahansa! Kansi on tosiaan aika mainio :)