31/12/2014

Cold Fire

Cold Fire on toinen osa Kate Elliottin trilogiaa. En muista kerroinko viimeksi, mutta nyt kerron: Kate Elliottin aiempi sarja ei ollut ollenkaan mieleeni. En tiedä miksi, nämähän toimivat kuin väärä raha. Ehkä olimme molemmat liian nuoria.


Cold Fire seuraa Catin (ja vähän Beenkin) seikkailuja toisella puolen maailmaa. Tämä liike yllättää lukijansakin, mutta mikä jottei fiktiivinen Karibia kiinnostaisi. Lämpimässä ilmanalassa Cat yllättäen löytää yhteisen sävelen vahingossa naidun aviomiehensä kanssa, mutta hups, hukkaa sen sitten. Ja niin edelleen.

Seikkailu on toimiva, ja sillä tavalla romanttisestikin ihan toimiva. MUTTA EI SIINÄ KAIKKI! Cat ei heilastele vain aviomiehensä kanssa, tai muutoin edusta koulukuntaa, jossa naisen on elonsa elettävä miehensä kautta. Olin tästä ihan poskettoman fiiliksissä - on jotenkin ihan tyypillistä tätä nykyä löytää kaiken maailman uhreja kirjallisten naishahmojen joukosta, mutta että nainen, joka tekee mitä haluaa ja välillä ehkä virheitäkin. Ei ole aivan genreni vakiokalustoa sellainen.

Odotan ihan innolla, että pääsen viimeisimpään osaan käsiksi.

No comments: