09/12/2014

What Becomes

Kesällä bonusisäni luki jotain keskustelua Brittein saarten novellikirjoittajista ja kaivoi eetteristä nimen A. L. Kennedy, jonka piti olla hyvä. Minä toki yllytyshulluna oitis varasin kirjastosta rouvalta sekä novellikokoelman että romaanin.


What Becomes oli se novellikokoelma, mutta ei se oikein vakuuttanut, se on sanottava. Monet teksteistä jäivät niin kovin etäisiksi, että lopulta tuntui siltä, etten saa niistä minkäänlaista otetta. En tiennyt, onko kyse muodosta - novelli on minusta usein hieman vaikea laji, ja nyt taisi jäädä muistikuva kirjailijasta, joka syystä tai toisesta välttelee tarinankerrontaa ... en tiedä, voin olla väärässäkin.

Eikä siinä, tarkoituksensa voi olla vaikka millaisella tekstinpätkällä, en kaipaa juonta. On kirjoittajia, joilta voisin aivan onnellisena lukea pelkkää tajunnanvirtaa. Mutta kaipaan jotain, mikä tekee tekstistä merkityksellisen, enkä sitä näistä löytänyt.

Jos kenkään on lukenut Kennedyn muita teoksia, haluaisin kuulla näkemyksiänne etenkin romaaneista - kannattaako tarttua rohkeasti The Blue Bookiin, jota olen kirjastosta pitänyt lainassa jo useamman kuukauden? Aluksi ajattelin, että kyllä, mutta luin yhden arvion, joka muistutti minua What Becomesista ... niin että jää väliin, jos joku ei osaa erikseen kehua.

Olen muuten fiiliksineni melkoisen yksin: esimerkiksi Goodreadsissa moni on arvostanut tämän kokoelman huomattavan korkealle.

No comments: