10/08/2008

Kirja kirjassa

Onpas taas kestänyt.

Charles de Lintin The Little Country on istunut kirjahyllyssä aika monta vuotta jo, ja nyt sitten vihdoin päätin lukeakin sen.

Se ei ollut lainkaan huono, jos nyt ei mikään ihan tajunnanräjäyttäjäkään.
Kirjassa on ikään kuin kirja kirjan sisällä niin, että päähenkilön lukemaa kirjaa lukee myös lukija, siis minä. Välillä ratkaisu toimii, ja välillä se toimii vain tärkeimpien sanottavien alleviivauksena ja sehän on vähän rasittavaa.

Kirja on kirjoitettu vuonna 1991 ja sijoittuu ehkä vuoteen 1989, ja se näkyy tietenkin siinä, ettei kellään ole kätevästi kännykkää. Mutta se näkyy muussakin: tuntui kuin olisi tehnyt aikamatkan. Silloin 80-luvun lopulla pahiksetkin olivat näköjään jotenkin viattomampia. Melkein sääliksi kävi.

Sanottakoon vielä, että noin sivulla 200 olin valmis heittämään kirjalla kanadanhanhea. Ärsytti niin paljon juonikuvio, jossa draamaa saadaan väärinkäsitysten maksimoinnilla. Onnneksi tästä päästiin nopeahkosti eroon.

Suosittelen kovasti kaikille, jotka uskovat pitävänsä Cornwallin maisemien kuvauksesta.

1 comment:

Anonymous said...

Hei Liina, huomasin aamulla että pidät kirjablogia kun surffasin Sonjan koneelta silmät ristissä, ja katselinkin jo pari sun arvostelemaa scifipläjäystä mitkä pitää laitaa varaukseen kirjastosta heti kun saan luettua ne nyt lainassa\varattuna olevat n. 20 scifi kirjaa.

Tarkoituksena ois siis lukea seuraavaksi kaikki lukemisen arvoinen scifi mitä on ehtinyt tulla tällä vuosituhannella. (kun jostain syystä luin viimeksi paljon scifiä joskus kauan aikaa sitten)

Urakan aloitin joskus kevät talvella törmättyäni sattumalta Kevin J. Andersoniin, jonka tekeleteet luin(Dune & Saga), ja joista tykkäsin enemmän kuin mistään mitä olen lukenut pitkään aikaan. (viihde arvo on aika korkealla, ja luettavuus on huipussaan, vaikka saaga onkin monisäikeistä, Kevinin ja Pojan Dyyni kirjat taas ovat mielestäni jopa parempia kuin itse Frank Herbertin)

En tiedä osaanko siltä saralta suositella itse siis muuta, paitsi Dan Simmonssin Ilium/Olympos kirjoja, mutta ne oletkin varmaan jo lukenut, ainiin jo edesmenneen C. Clarken :( ja Baxterin uusi trilogia on hyvä(uusinta osaa luen juuri nyt).

Palailen asiaan jos löydän jonkun helmen noitten nykyisten lainakirjojen joukosta, tai saan muuten vaan jonkun väläyksen jostain hyvästä kirjasta.

Ei mulla muuta, hyvää alkanutta syksyä!