06/12/2011

Boneshaker

Luin juuri kauneusblogia, jonka kirjoittaja ilakoi muuton jälkeen saavutetusta edusta: omasta yöpöydästä. Vihdoinkin paikka, johon laittaa iltapurnukat. Kerron tämän siksi, että jos minun sänkyni vieressä olisi yöpöytä - eikä esimerkiksi koiran sänky, jossa koira aina silloin tällöin suostuu viettämään yönsä - olisi sillä pino kirjoja, jotka tarjoaisivat jännitystä jokaiseen iltaan uhkaamalla kaatua keskellä yötä päähäni. Kukin tavallaan, kai.

Asiaan. Luin Englannin reissulla myös* Cherie Priestin juuri leffaoikeutensa myynyttä** kirjaa Boneshaker, joka varmaankin sopii heille, jotka haluavat tutustua höyrypunkgenreen lähemmin, tai heille, jotka suhtautuvat zombeihin lämmöllä.


Boneshaker kertoo nimittäin 1800-luvun lopun Seattlesta, jossa pikku onnettomuuden seurauksena maasta tulvii ihmiset zombeiksi muuttavaa kaasua. Kantakaupunki on muurattu umpeen eikä sinne tai sieltä ole kovin helppoa päästä - mutta sinne kuitenkin suuntaa kulkunsa päättäväisesti teini-ikäinen Zeke, joka haluaa puhdistaa isänsä maineen. Zeken perään lähtee äiti Briar, jonka mielestä Zeken isän maine on ansaittu mutta joka kuitenkin toivoo, että olisi tullut keskustelleeksi asiasta poikansa kanssa ajoissa.

Kirja on täynnä ilmalaivoja, kaasunaamareita ja muita gadgetteja, jotka tekevät tästä kaiken kaikkiaan mainion höyrypunkroinaa esittelevän kirjan, ja vaikka juoni on melkoista ympäriinsä juoksentelua, on se kuitenkin varsin viihdyttävää juoksentelua. Jos kirja leffaksi muuntuu, aion itse mennä katsomaan, ja sitä odotellessa aion lukea Boneshakerin jatko-osatkin - niin, tokihan niitä on, peräti kolme.

* Näin, sillä julmat lentoemännät eivät anna pitää Kindleä päällä lentokoneen nousun tahi laskun aikana, enkä tiedä, oletteko ikinä asiaa ajatelleet, mutta lentokoneen nousussa ja laskussa kestää ihan järjettömän kauan.
** Tarkalleen ottaen kirjailijatar varmaankin möi leffaoikat, ei itse kirja, mutta on hauskempaa ajatella asiaa toisin enkä ole saanut vielä kahvia.

7 comments:

Raija said...

Leffa - jos sellainen koskaan valmistuu - kuuluu ehdottomasti miunkin katsottavien listalle.

Eka kerran kun yritin lukea kirjaa Readerilla lentokoneessa odotellessa lähtöä, en ajatellut sitä elektronisena laitteena, vaan... no kirjana (olen erityisen välkky aamulennoilla). Tuima lentotäti komensi sulkemaan laitteen. Kyllä siinä odoteltiin ja kierreltiin ja kaarreltiin pitkin kenttää, ennen kuin ilmaan päästiin ja sai taas lukea.

Tessa said...

Oho, no tämä on niitä, joita en kyllä varmaankaan leffaan mene katsomaan, mutta kirjan voisin hyvinkin lukea!

Liina said...

Raija, jep, leffaa odotellessa. Kun nyt ei tulisi Suomeen vain videovuokraamoihin...

Niin, minustakaan se Kindle ei oikein ole mikään sähkölaite vaan KIRJA - etenkin kun mulle on täysin epäselvää, saako siitä aidosti virtaa katkaistua ollenkaan. Ja jos ei, niin samahan se nyt on, jos vähän lukee? Eikö? Eikö? Ai ei.

Tessa, joo, tämän kanssa oli ihan hauskaa - otan kohta toisen osan käsittelyyn, äänikirjan muodossa!

Oona said...

Höyrypunk+zombit! Taidanpa lisätä tämän samantien omalle lukulistalleni! Höyrypunk-genressä on niin paljon silkkaa sontaa, että helmien löytäminen sieltä joukosta on tosinaan vähän hankalaa.

Liina said...

Oona, tiedän mistä puhut - aina silloin tällöin ihmiset pyytävät höyrypunksuosituksia ja joka kerta tajuan, etten oikein keksi mitään - etenkään mitään, joka ei ole samalla teineille suunnattua romantiikkaa. Kummallista - paperilla tarkasteltuna höyrypunkkirjojen ei pitäisi voida epäonnistua, mutta.

Nyt voin sanoa kaikille, että Boneshaker :D

Sini said...

Että mua ärsyttää että toinen osa on loppuunmyyty :( Täytyy kyttäillä tulisiko leffauutisten myötä uutta painosta. Laitoin neljännen osan just tilaukseen, eihän kirjastolle näitä mistään suoraan tarjottu, itse pitää koettaa pysyä ajan hermolla.

Liina said...

Mä kuuntelin sen juuri äänikirjana! Ei ehkä ihan yhtä hyvä ollut kuin Boneshaker.

Ja sähän pysyt ihan loistavasti ajan hermolla, tuskin enää paremmin voisi olla :)