28/07/2012

The Long Look

I aten't dead. Olen mökillä, enkä jaksa useinkaan hankkiutua koneelle (joita täällä toki piisaa, olemme moderni internetajan perhe) mutta nyt, nyt ... vihdoin voi urheilukisojen varjolla paeta hellettä ja blogata.

Richard Parksin esikoisteoksella The Long Look on ehkä maailman ankein kansi. Katsokaa nyt:

Ankeus.
Kannesta huolimatta sisältö on oikein toimiva, yllättävää sinänsä. Kirja on fantasiaa, mutta jostain syystä fantastinen elementti ei lyö liiaksi naamalle (ehkä olen lukenut genreä jo niin paljon, että velhojen läsnäolo on minusta paatunutta realismia.)

Kirjassa velho nimeltä Tymon the Black järjestelee maailman asioita: heppu näkee välähdyksiä tulevaisuudesta, ja katastrofit estääkseen toimii välillä tavoilla, jotka muun maailman silmissä näyttävät helposti ikään kuin epäeettisiltä. Niin nytkin, kun pitää siepata prinsessa ja sen sellaista.

Lopputulema on siis se, että TLL on viihdyttävän seikkailun lisäksi myös katsaus erikoisen pahiksen sielunmaisemaan, ja vaikka kieltäydyn uskomasta, että esimerkiksi Sauron olisi ollut salaa vain sosiaalinen uudistaja, olihan tämä oikein virkistävä näkökanta. Muistaakseni myös ihan hauska.

No comments: