27/08/2012

The King's Blood

The King's Blood jatkaa Daniel Abrahamin uusinta eeppisen fantasian tuotosta, ja meno ei kun paranee. Se on tietenkin hyvä uutinen, sillä Kuten Kaikki Tietävät, sarjojen kakkososat ovat mitä kehnointa antia. (Ei, en minäkään oikeasti niin ajattele.)


Abraham vie tarinaansa eteenpäin usean hahmon näkökulmasta - ja on henkilögallerialleen suunnilleen yhtä säälimätön kuin eräs monsieur Martin. Ei kai tuo mikään ihmekään ole, kun miehet käsittääkseni välillä yhteistyötäkin tekevät.

Sarjan hahmoista yksi on kasvamassa selvästi eeppisiin pahismittoihin, vaikka ei tätä selvästi itse tiedostakaan. Käsi pystyyn ne, joita yllättää se, että on hauska seurata tapahtumia ja toimia nimenomaan eri näkökulmista. Ei käsiä?

Abraham on taitava, tosi taitava … mutta ihan samanlaista sielua en tästä sarjasta ole vielä löytänyt kuin aiemmasta tuotannosta. Silti, ajateltua ja ajatuksia herättävää fantasiaa ei ole koskaan liikaa.

5 comments:

Linnea / kujerruksia said...

Oo, pitääkin alkaa kytätä tätä kirjastosta kun vielä on joku mahdollisuus muistaa mitä Dragpn's Pathissa tapahtui.

Liina said...

Niin, tässähän nämä osat ovat tullet nyt aika reipasta tahtia, toisin kuin joissakin eeppisen fantasian sarjoissa, jotka voisi mainita. Köh.

Raija / Taikakirjaimet said...

Hyvä kuulla, että meno paranee. Toivoinkin sitä ykköskirjan jälkeen. Eiköhän tämä tule luettua vielä syksyn aikana, ekirja on hankittuna.

Linnea / kujerruksia said...

Jee, varasin, odotan!

pssst, sivukirjastolle mainetta ja kakkua blogissani. ;)

Liina said...

Raija, joo, vauhtia piisaa. Vähän on silti (ainakin vielä) sellainen oppipoikafiilis sarjasta. Mutta katsotaan - olihan se edellinenkin sarja sitten lopulta kuitenkin ihan huikea.

Linnea! Kiitos kauheasti! Maine ja kakku ilahduttivat kovasti, vaikka kommentointiin sain vapaat kädet suunnilleen vasta nyt! Toivottavasti tykkäät kirjastakin.