04/08/2013

Sorry Please Thank You

Epäilen, etten lukiessani tehnyt Charles Yun novellikokoelmalle Sorry Please Thank You oikeutta.


Yun teksteissä on kaikissa tietynlainen tunnelma - jollain tasolla tuntuu jopa kuin olisi lukenut kirjan verran romaania novellien sijaan - ja tuo fiilis on kovin tuttu Yun esikoisromaanista How to Live Safely in a Science Fictional Universe. Tulee sellainen olo kuin kirjailija Yu kärsisi jatkuvasti jonkinasteisesta ulkopuolisuuden tunteesta.

Eikähän ole tietenkään huono juttu, että kirjailijan teksti on tunnistettavaa. Kai. Tässä kävi nyt sitten nimittäin niin, että tekstit jotenkin puuroutuivat päässäni - jälkikäteen minun on vaikea muistaa kokoelmasta yhtäkään yksittäistä novellia, vaikka lukiessani pidin osasta toki enemmän kuin toisista ja muistan monessa kohdassa ihastelleeni Yun mielikuvituksen lentoa.

Vika saattoi olla minun. Ehkä hotkin, vaikka olisi pitänyt nautiskella.

Jos on lukenut tuon esikoisromaanin ja tykännyt siitä, olen melko varma, että tykkää näistäkin tarinoista - suosittelen siis. Mutta suosittelen myös hidastamaan tahtia.

2 comments:

Linnea / pigeonnaire said...

Sen verran kiinnostava nimi sekä novellikokoelmalla että esikoisella että voisin ihan sen perusteella kokeilla lukemista.

Novellit ovat pirullisia kun menevät sekaisin ja sitten on ihan että häh.

Aloitin Little Brotherin, vaikuttaa mielenkiintoiselta ekojen sivujen jälkeen.

Liina said...

Nimet ovat kyllä hyvät! Lue ihmeessä, kuulisin mielelläni, mitä sä näistä pidit. Tai siitä esikoisesta.

Hyvä jos LB uppoaa. Toivottavasti uppoaa. En aio kuulla, jos ei uppoa :D