12/06/2014

Pretty Deadly

Herra Sivukirjasto tarjosi sarjakuvaa - saattaisin kuulemma pitää Pretty Deadlystä.


Kelly Sue DeConnickin ja Emma Ríosin lännensankarointi/mytologiahenkinen sarjakuva oli sujuvaa luettavaa eikä piirrosjäljessäkään ollut moittimista - tai siis oikeastaan vähän oli motkotettavaakin, mutta enimmäkseen piirrosjälki sopii tarinaan kuin nenä päähän, juuri oikea tyyli juuri oikealle tarinalle. (Se motkotettava tuli siitä, että kyllä ei kaikesta saanut selvää, ja sellainen on ärsyttävää, jos kuvilla kerrotaan tarinaa - kuten tässä vahvasti tehdään.)

Tarina kertoo Sissystä, nuoresta tytöstä, ja tämän kanssamatkustajasta, sokeasta miehestä. Tyypit kiertävät länttä esittämässä kauheaa myyttiä kuolemasta ja kauniista naisesta.

Tarina kokonaisuutena oli toimiva ja jotenkin ... elegantti, asiat asettuivat kohdilleen sujuvasti, vaikka lisääkin selvästi on tulossa. Jos jostain valittaisin, ehkä siitä, että kokonaisuus jäi vähän kevyeksi - ja nytpä huomaan olevani tyystin Sagan pilaama. En voi täysin välttää vertailua näiden kahden välillä, ja vaikka Pretty Deadly pärjää monella tasolla hienosti, sen lukijaan jättämä jälki on Sagaa huomattavasti pienempi.

Mutta hyvä oli, kyllä, herra Sivukirjasto, tyrkytä vain jatkossakin sarjakuvaa, etten tyystin putoa kärryiltä!

4 comments:

Linnea / kujerruksia said...

Jahas, pistetäänpä kokeiluun. Saga-suosituksen perusteella alan luottaa myös herra Sivukirjaston makuun! (ja ai niin, se kolmas osa pitäisi varata)

Olikko muuten lukenus Fablesia ollenkaan? Vai onko ajatus tuhoontuomittu? Siinä ompi nimittäin välillä, tai mun mielestä aika usein, aika hienoja juttuja.

Liina said...

Sillä tavalla! Herra Sivukirjastolla on ihan mainio maku, eikä hän muutenkaan ole hullumpi tyyppi :D

Meillä on hyllyssä näemmä 19 osaa Fablesia. Olen lukenut osan 1 ja aika monta vuotta jo suunnitellut lukevani loputkin. Urakka vain kasvaa, piru vie o_0 Ehkä tänä kesänä.

Linnea / kujerruksia said...

Ah, no niin, nyt olen vielä vakuuttuneempi herran mainiosta mausta! Sillä hyvä sarja on se, itse oottelen juuri osaa 19 kirjastosta. Julma sarja mutta ah, hieno sarja. Voit tehdä sellaisen binge-read-urakan, noiden lukeminen pötkössä on kuitenkin nopeampaa kuin vaikka Ajan pyörien!

Liina said...

Niin, kyllä hänellä tosiaan on sofistikoitunut sarjismaku. (Ts. mua vituttaa kun käydään yhdessä Forbidden Planetissa ja vaikka valkkaisin hyllystä miten mainiota kirjallisuutta tahansa, kassahenkilöt sanoo mulle vain, että "that's 29,49 pounds please" ja sitten kun herra tulee sarjiksineen kassalle, ne alkaa höyrytä siitä, miten mahtavaa luettavaa se on valinnut. JOKA KERTA!)

Ehkä tosiaan ahmaisen koko sarjan. Epäilen kyllä, että se olisi parasta tehdä loman sijasta sairaslomalla, muuten lapsi tulee tahmaamaan arvokkaita sarjakuvia ja saan noottia.