27/05/2008

Etten unohda

Kävin Tanskassa, ja reissulla luin ihan kelvollisen mutta ehkä hieman unohdettavan kirjan Lady of Mazes. (Josta tuotoksesta vastaa setä nimeltä Karl Schroeder.)

No, toden sanoakseni sitä oli aluksi hieman hankala seurata ja lopuksi ei ehkä ihan tarpeeksi kiinnostava seurata. Kirjan ajatus siitä, että valittu teknologia määrittelee elämäntyylin oli kyllä hyvä, samoin kuin muutama muukin ajatus.

Minusta kirjassa oli kuitenkin parasta se, että etukannen kehaisu (Stephen Baxterilta) kuuluu seuraavasti: "This is hard SF at it's best" ja takakannen kehaisu, että "A Romantic Times Bookclub Magazine Top Pick" - ja minä kun ajattelin että kirja voi olla joko tai mutta ei molemmat. Vaikka mitäs minä romantillisista kirjoista ymmärrän ja Romantic Timesista vielä vähemmän. (Jaa, lehtihän väittää kirjoittavansa myös scifistä. Käsittämätöntä.)
Toiseksi parasta kirjassa oli se, että mietti oliko se enemmän kovaa scifiä vai romantillista. Lopputuloksen voi selvittää itse joko lukemalla kirjan tai lukemalla seuraavan tekstin: (kovaa scifiä.)

No comments: