08/01/2011

The Fall

Joskus alkuvuodesta tykkäsin kohtuullisesti Guillermo del Toron ja Chuck Hoganin yhteistuotoksesta Vitsaus. Nyt sille on ilmestynyt jatkoa ainakin englanniksi, nimellä The Fall.


Jos Vitsaus olikin ihan toimiva vampyyriapokalypsi, The Fall oli vain ankea ja rasittava jatko-osa. Yllätysmomentti on menetetty ja alta paljastuu melko lailla ei mitään. Tutut päähenkilöt jatkavat epätoivoista taistelua vampyyripomoja vastaan, mutta kirja on selkeästi trilogian väliteos, koska siinä ei tapahdu oikeastaan juuri mitään (lukuunottamatta sitä, että päähenkilöille tarjotaan lukuisia tilaisuuksia olla ärsyttävän typeriä ja lukijalle tarjotaan lukuisia tilaisuuksia toivoa vampyyreiden pikaista voittoa.) Kirjoitusteknisesti jäi vieläpä sellainen fiilis, että The Fall otti hieman takapakkia siitä, mihin Vitsaus (The Strain) loppui niin, että kun Vitsauksen lopussa kuvataan vampyyriapokalypsin lopputapahtumia, nyt The Fall onkin yhä keskellä  niitä.

En suosittele; jos vampyyriapokalypsit kiinnostavat, Justin Croninin The Passage on selkeästi parempi.

2 comments:

Artsi said...

Uskoisivat jo että vampyyrigenreily on kuin ruoskisi kuollutta hevosta. Kiitos siitä kaikille Harlekiinikirjailijoiden Twilight-sarjoille yms. teinihempeilyille.
Siis saatana koko genre tarvitsisi kunnon potkun perseelle ja että joku rohkea kirjailija veisi genren takaisin jonnekin pelottavan syville vesille.

Liina said...

hahaa :D

voin allekirjoittaa tuon (lukuunottamatta ehkä sitä Croninia) siksikin, että nämä uuden polven vampyyriapokalypsit ovat oikeastaan zombiapokalypseja.

twilight, hyi.