03/09/2010

The Mislaid Magician

Patricia C. Wrede ja Caroline Stevermer ovat (alunperin omaksi huvikseen, sanovat - en usko) kirjoittaneet jo kolme kirjeiden - tai päiväkirjojen - muotoon kirjoitettua jokseenkin janeaustenhenkistä romaania, joista kolmas päätyi viimeinkin lukulistalle.


The Mislaid Magician or Ten Years After kertoo siitä, kun serkukset ja ystävykset Cecelia ja Kate kasvattavat omia perheitään ja kirjoittavat toisilleen pitkiä kirjeitä. Toisen mies - en voi mitenkään muistaa, kumman, mutta luultavasti Cecyn - kutsutaan selvittämään saksalaisen velhon katoamista rakenteilla olevan rautatien lähettyviltä. Kate hoitaa tällä välin Cecyn lapsia ja kummallisen juonen (jonka on kelle tahansa kirjaston lastenkirjaosastolla asuneelle tuttu kuin ... no, joku mikä on tosi tuttu) seurauksena myös erästä löytölasta, joka ei suostu puhumaan. Siinä sitten kirjeet viuhuvat halki viktoriaanisen Englannin.

Saatan kuulostaa sarkastiselta, mutta en ole. Tykkään kauheasti tästä romaanikolmikosta, mutta koska romaaneista ensimmäinen noudatti selkeimmin eräänlaista romanttisen romskun kaavaa, se myös väistämättä toimi parhaiten. On tietysti hauska lukea siitä, miten Kate ja Cecy aikuistuvat pysyen kuitenkin, kumpikin, omana itsenään - mutta romanttinen puoli minusta ei niin jaksa lukea perhe-elämästä.

Jos sarja ei ole tuttu, kannattaa kuitenkin ehdottomasti lukea - etenkin jos pitää Austenista. (Minä pidän Austenista.) Ensimmäisen kirjan nimi on Sorcery and Cecelia or the Enchanted Chocolate Pot.

No comments: