11/03/2011

Tunnustus

Sain mahtavaa Elämää ja aspartaamia -blogia pitävältä Artolta Gorgeous Blogger -plakaatin, joka ilahdutti enemmän kuin laki sallii, tai vähintään enemmän kuin viileästä tyylistään kiinni pitävän kirjabloggaajan pitäisi ikinä mistään ilahtua. Tässä piti myös vastata kysymyksiin.1. Milloin aloitit blogisi?
Pitää luntata, hetki vain. 24. huhtikuuta 2008. Sivukirjasto on nykymuodossaan ollut pystyssä siis kohta kolme vuotta - sitä ennen muutaman vuoden pystyssä suunnitelmissa, ja lisäksi Sivukirjasto on aloitettu kerran aikaisemminkin, mutta sitä kesti kaksi postausta tai jotain.

2.Mistä kirjoitat blogissasi, mitä kaikkea se käsittelee?
Kirjoja. Ja jos nyt jostain muusta haluan kirjoittaa, kirjoitan. Mutta koska aiheen rajaus on pääosin se, mitä olen viime aikoina lukenut, kirjoittaminen on kohtuullisen helppoa (ts. ei tarvitse olla mitään sen kummempaa sanottavaa haha.) Kirjoitan kaikesta, mitä luen, mutta en lue mitään vain, jotta saisin postattua blogiin. Ainakaan kovin usein. Viimeksimainittu seikka takaa sen, että uutuuskirja-arvostelut saattavat tulla tänne 5 vuotta myöhässä ja nyt on siis hyvä aika alkaa odotella näkemyksiäni kirjoista, jotka ovat ilmestyneet joskus 2006. *

3. Mikä seikka tekee blogistasi erityisen verrattuna muihin?
En tiedä, tekeekö seuraava blogista mitenkään erityistä, mutta koska satun kirjoittamaan suomeksi englanninkielisistä kirjoista, jotka pääosin kuuluvat genreen, joka (hieman surullisesti) kiinnostaa vain pientä murto-osaa lukijoista, blogini kansansuosio on taatusti jotakuinkin olematon. Riemastuin kovasti, kun löysin (tämän palkinnon kautta, kiitos Artsi) Raijan pitämän Taikakirjaimet-blogin - tuntui ihanalta, ettei ole ryhmässään ihan yksin. Sitäpaitsi Taikakirjaimet on ihan huippu, kokeilkaa vain.

4. Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoittamisen?
Halusin muistijälkiä siitä, mitä luen.

5. Mitä haluaisit muuttaa blogissasi?
Enpä kai varsinaisesti mitään. Toivon, että blogista on iloa jollekulle muullekin kuin itselleni, mutta aion jatkaa vaikkei olisikaan. Haluaisin ehtiä lukea enemmän, myös muuta kuin fiktiota. Haluaisin muistaa kirjoittaa useammin niin, ettei to-post -listalla olisi yli kymmentä kirjaa minä tahansa ajanhetkenä. Muutoin olen tasapainossa blogini kanssa.

* Case in point: Taikakirjaimet-blogissa kehutaan jo suomennettua Tuulen nimi -teosta, joka odottaa alkukielellä ja lukemattomana kirjahyllyssäni. Huokaus.

2 comments:

Raija said...

lol. Kiitos vaan kovasti kehuista.

The Name of The Wind ilmestyi 2007, joten eihän tässä vielä ole kiirettä sen uutuuskirja-arvostelun kanssa ;)

Minä ajattelin vierailla blogissasi ihan säännöllisesti nyt kun sen löysin. On aina mukavaa löytää genrekirjojen arvosteluja suomenkielelläkin. Oletko vieraillut muuten Kisun kirjablogissa koskaan? Sielläkin on arvosteltu Tuulen nimi :))

Liina said...

TOTTA! kiitos, koen pelastuneeni :D tosin nyt kun luin sun arvostelun jatko-osasta, Tuulen nimi alkoi vaikuttaa kiinnostavammalta kuin aiemmin :)

Kisun kirjablogi on tuttu, ja luen sitä(kin) readerin kautta, totta. (samoin kuin sun blogia.) onhan meitä muitakin :)