19/01/2012

Nyt ihan oikeesti

Suomalaisen kirjakaupan webisaitti on käsittämätön viritys. Yritin selailla sieltä alekirjoja, mutta jäin johonkin kauhistuneeseen limboon - ilmeisesti alessa on yhdentoista kirjailijan teoksia, ei kategorioita, kaikille kirjoille ei ole hintoja, tuotekuvista nyt puhumattakaan, enkä todellakaan uskalla klikata mitään, koska päädyn heti pois aleosiosta, ja pois se Suomalaisesta kirjakaupasta, että alekirjansa jotenkin merkitsisivät.

Hidaskin se on kuin mikä.

Mutta sivupalkeissa kyllä lukee ale, että kai siellä sellainen sitten on.

Edit. Melkein syytin itseäni sarkastisesti tässä kohtaa, mutta koska kaikki eivät kuitenkaan ymmärrä sarkasmia, haluan tarkentaa: rakas Suomalainen kirjakauppa. Jos kukaan ei osta verkkokaupastasi mitään, vaikka lupaat alekirjoja 100% alennuksella, voit syyttää vain itseäsi.

7 comments:

Maija said...

Minä luulin, että vika on minussa! Minäkään en onnistunut löytämään loogista "alekuvastoa", paitsi sen paperiversion postilaatikosta.

Ja sitten kun myöhemmin tilasin siskolle yhden alekirjan, minun oli pakko ottaa postitoimitus (haluamani liikkeen sijaan), koska muuten tilausta ei voinut tehdä. Soitin myymäläänkin ja kyselin ohjeita, mutta ei sieltäkään osattu auttaa.

Liina said...

No todellakaan vika ei ole sinussa. Sehän on ihan järjetön kikkare koko saitti. En onnistu löytämään mitään mistään muualtakaan - kirjojen selailu on mahdotonta, haku saattaa toimia.

Maria/Sinisen linnan kirjasto said...

En minäkään kyllä tajunnut noita verkkosivuja, saati sitten mitä olisi ollut tarjolla alessa :D. Tosin selasin kännykällä, enkä siksi saanut varsinaista ale-tiedostoa auki, mutta aika sekavaa oli kaikin puolin...

Erja said...

Hah, mäkin kävin siellä ihmettelemässä, mutta ostokset jäi tekemättä!

Liina said...

Maria, valitettavasti homma ei parane tietokoneen selaimella. Yhtä omituinen on.

Erja, johtuiko sekavuudesta? :D

En haluais mätkiä kanssadesignereita, mutta en oikeasti oikein tajua, miksi nuo verkkosivut ovat tuollaiset. Eivätkö suunnittelijat tiedä, mitä kirjanostajat ehkä tarvitsevat, vai onko siellä niin miljoona teknistä ongelmaa taustalla, että se näkyy mm. toimintojen kytkemisenä pois päältä (ja hitautena), mikä puolestaan johtaa sekavuuteen? Voi voi. Tällä kertaa käytettävyystesti olisi voinut olla ns. Hyvä Idea.

Minna Kristiina said...

Jep, riemukasta kuulla, etten ole ainoa joka saa raivarin suomalainen.comissa.

Viime kesänä vaihtoivat sivuston tekniikkaa ja sen mukana meni toiminnallisuus. En ole saanut ensimmäistäkään tilausta sen jälkeen vietyä loppuun asti. Ennen sentään olin ihan kanta-asiakas, nykyisin hankin kirjat cdon.comista. Että näin. Olen asiasta valittanut jopa pariinkin kertaan, mutta ei mitään reagointia. Tällä menolla menettävät kyllä euron jos toisenkin.

Liina said...

Meitä on siis useita :( Sääli, ei tämä nyt kovin auvoinen 100-vuotisjuhla Suomalaiselle ole - sikälikin harmi, että moni Suomalainen Kirjakauppa on vaihtanut ilmettään paperitarvikeliikkeestä ihan oikean kirjakaupan suuntaan, ja olisihan sellaista kiva tukea. Kai. Mutta enää ei huvita.

Hei, kokeile CDon-saitin ohella myös adlibris.fi-palvelua - ainakin isäpuoleni on siihen kovin tyytyväinen.

Kai ne siellä Suomalaisessa pikku hiljaa uskovat, että tarttis tehdä jotain, jos kaupankäynti siirtyy muualle :D